En militær israelsk drone har styrtet i Libanon

Israel melder søndag at en drone har styrtet i Sør-Libanon. Landet angrep fredag flere militære mål sør i Syria.

Israels forsvarsminister Benny Gantz advarte søndag om at Israel har en stor militærkapasitet som de vil ta i bruk hvis de føler seg tvunget til det.

Gjennom hele søndag fløy jagerfly og droner over den sørlige delen av Libanon, melder Libanons statlige nyhetsbyrå National News Agency.

– Israel har ingen interesser i Syria eller Libanon, utover sikkerhetsinteresser. Disse vil vi fortsette å beskytte, sier Israels forsvarsminister Benny Gantz i en uttalelse.

Fredagens angrep på Syria var et svar på syriske angrep på Golanhøydene, ifølge Israel.

Disse kom etter et angrep på Syrias hovedstad Damaskus mandag 20. juli, der fem utenlandske krigere ble drept, deriblant et medlem av den libanesiske og Iran-støttede militante gruppen Hizbollah. Israel antas å stå bak angrepet.

I etterkant av angrepet har Hizbollahs nestkommanderende, Naim Kassem, uttalt at gruppen ikke ønsker krig med Israel, men er forberedt på å slåss hvis det blir nødvendig, melder den libanesiske TV-kanalen al-Mayadeen.

– Israel handler i tråd med vår konsistente politiske linje mot å la Iran befeste seg militært nær vår nordlige grense, sa Israels statsminister Benjamin Netanyahu tidligere søndag.

– Libanon og Syria må ta ansvaret for alle angrep mot Israel som springer ut fra deres territorier, understreket han.

Konflikten mellom Israel og Iran er knyttet til Irans atomprogram, tilstedeværelse i Syria og støtte til Syrias president Bashar al-Assad og støtte til grupper som Hizbollah.