Verden

Massakre på grensa mellom Sudan og Sør-Sudan

Minst 19 mennesker ble drept da væpnede menn gikk til angrep på en landsby i Abyei-regionen på grensa til Sør-Sudan, ifølge FN. Flere barn skal være bortført.

  • NTB

Lokale myndigheter oppgir et langt høyere tall på drepte i landsbyen Kolom.

– 32 mennesker ble drept, sier leder Kuol Alor Kuol for administrasjonen i Abyei-området, der det lenge har vært spenninger mellom de to folkegruppene misseriya fra Sudan og dinka fra Sør-Sudan.

Kuol sier til nyhetsbyrået DPA onsdag kveld at åtte barn, ti kvinner og tolv menn ble drept, mens rundt 15 barn under ti år ble bortført. 20 hus ble satt i brann, ifølge Kuol.

Kuol mistenker at gjetere fra nomadestammen misseriya sto bak angrepet mot dinkafolket onsdag.

FNs fredsbevarende styrke i Abyei, som har vært i regionen siden 2011, sier de har fått meldinger om 19 drepte og 25 sårede i angrepet. Tre barn skal være savnet.

Kuol forteller at de overlevende er brakt til et sykehus som Leger Uten Grenser (MSF) driver i byen Agok.

FN-styrken Unisfa sier de har fått meldinger om at mange væpnede folk fra de to stammene har samlet seg i Kolom-området.

- Unisfa-soldater er satt ut i området for å kontrollere bevegelser og roe situasjonen, heter det i en uttalelse.

Myndighetene i Khartoum og Juba har ikke klart å bli enige om hvem som skal ha råderett over Abyei-regionen, som lenge har vært åsted for utallige blodige sammenstøt. FN-styrken består av rundt 4.500 soldater fra Etiopia som ble utplassert i regionen i 2011 etter kamper som drev rundt 100.000 mennesker på flukt.

Les mer om

  1. Sudan
  2. Sør-Sudan
  3. Vold
  4. Konflikt