Wuhan-viruset har tatt livet av over 900

Det er påvist smitte hos vel 40.000 mennesker i nær 30 land. De fleste er blitt smittet etter besøk i Kina. Tilsammen har 910 mennesker mistet livet.

Skipet Diamond Princess ble satt i karantene da det ankom Yokohama-bukten mandag for en uke siden etter at en tidligere passasjer ble diagnostisert med viruset i Hongkong. Ytterligere 60 passasjerer på skipet er smittet av viruset er satt i karantene utenfor Japan.

Tilsammen er 130 passasjerer nå smittet. Det opplyser japanske myndigheter. 3700 er om bord på skipet. Passasjerene er blitt bedt om å holde seg inne i lugarene sine, og mange av dem har lugarer uten vinduer.

Minst fire personer er hittil bekreftet smittet i Storbritannia. Britiske myndigheter erklærer Wuhan-viruset som en «overhengende og alvorlig trussel», og helsemyndighetene iverksetter nye tiltak for å hindre flere tilfeller av viruset i Storbritannia, skriver BBC.

Viruset har gitt økt inflasjon og forhindret handel, reise og forsyninger. Prisen på kinesiske varer steg mandag til sitt høyeste nivå på åtte år. Prisen på mat steg i januar med hele 20,6 prosent. Ikke siden oktober 2011 har inflasjonen vært like høy som nå.