Tredje objekt skutt ned på tre dager av USA

Amerikanske jagerfly skjøt søndag ned nok et flyvende objekt, denne gangen i Michigan. Det er den tredje nedskytingen på tre dager.

Amerikanske jagerfly skjøt søndag ned nok et flyvende objekt, denne gangen i Michigan. Det er den tredje nedskytingen på tre dager. På bildet det amerikanske forsvarsdepartementet Pentagon.

Kongressmedlem Jack Bergman fra Michigan bekrefter at USAs militære har skutt ned et objekt over Lake Huron i delstaten søndag.

– Jeg setter pris på jagerpilotenes raske avgjørelse. Det amerikanske folk fortjener langt flere svar enn vi har nå, skriver Bergman på Twitter.

Amerikanske sikkerhetskilder har også bekreftet overfor nyhetsbyrået Reuters at de har uskadeliggjort et objekt over Michigan søndag. Ifølge nyhetsbyråets kilder dreier det seg om et åttekantet objekt.

En høytstående tjenesteperson sier til Reuters at det ikke hadde noen synlig last, og at det var en trussel på grunn av etterretningspotensialet. Det fløy også i nærheten av viktige militæranlegg, ifølge tjenestepersonen.

Canada stengte luftrom

Nedskytingen skjedde samtidig som at Canada opplyste at de hadde stengt et luftrom over Ontario, som grenser til Michigan. Det er ikke kjent om disse hendelsene har noen sammenheng.

Tidligere søndag stengte USA et luftrom over Lake Michigan. Det samme gjorde de med et luftrom over delstaten Montana lørdag. Reuters får opplyst at det skyldtes at objektet som ble skutt ned søndag, ble observert der.

Lørdag ble et ukjent flyvende objekt skutt ned over Canada, kun en dag etter at et tilsvarende objekt ble skutt ned over Alaska.

Vrakrester fra den kinesiske ballongen som ble skutt ned forrige helg like utenfor Sør-Carolina.

Fjerde objekt

Gjenstanden som ble skutt ned over Canada, var det tredje kjente som har krenket nordamerikansk luftrom de siste to ukene.

Tidligere denne måneden ble luftrommet stengt som svar på den kinesiske ballongen som ble skutt ned utenfor Sør-Carolina forrige helg. š

USA mener ballongen ble brukt til spionasjeformål, mens Kina hevder at det var en værballong på avveie.