Twitret seg fra toppjobb

Twitter-vits ble ingen spøk for kommunikasjonssjef Justine Sacco.

Det var denne twitter-meldingen som kostet Justine Sacco jobben.

Sacco jobber for internettgiganten InterActive Corp, som blant annet eier nettsteder som match.com og Vimeo, og skulle fredag reise fra London til Afrika.

Før turen kunne hun glede sine twitter-følgere med denne meldingen:

«Going to Africa. Hope I don't get AIDS. Just kidding. I'm white!».

Lite ante hun at 12 ord i sosiale medier skulle koste henne jobben — og opprøre en hel verden.

For mens Sacco ennå var i luften spredte tweeten seg som ild i tørt gress - noe arbeidsgiveren satte liten pris på.

Fordømmes

— Det finnes ingenting som kan unnskylde denne hatefulle meldingen. Vi fordømmer den på det sterkeste, skrev arbeidsgiveren IAC i en pressemelding.

Sacco, som jobber med presse og omdømme for IAC, fikk umiddelbart sparken etter skandaletweeten.

— Vi håper imidlertid at tid og handling, og menneskers tilgivelse, ikke vil føre til en ensidig fordømmelse av en person som ellers er et anstendig menneske, heter det i uttalelsen fra IAC.

Sacco selv har vært taus etter flyturen, men ABC News har snakket med et familiemedlem av Sacco.

— Dette er ikke typisk for hvem hun er. Hun er ikke oppdratt slik. Dette er bare en melding hun har lagt ut... Hun og familien er knust, sier familiemedlemmet som ønsker å være anonym.

#HasJustineLandedYet

Selv om Saccos twitterkonto ble slettet lørdag, lever hun og tweeten sitt eget liv på sosiale medier.

Via hastaggen #HasJustineLandedYet og tullekontoen @LOLJustineSacco på Twitter kommer folk med opprørte meldinger, men også humoristiske tilsvar som «One does not simply insult an entire continent - then go there» og «Going to North America. Hope I don't get shot by George Zimmerman. Just kidding! I'm white».

Flere amerikanske aviser og nettsteder åpner opp for at kontoen kan ha blitt hacket.

— Men det virker usannsynlig når du ser på hennes andre twittermeldinger, skriver NYDailyNews, og viser til en melding hun har sendt til dyrerettighetsgruppen PETA:

«Jeg liker dyr, men når det er kaldt ute flår jeg dem gjerne for pelsen» og i fjor skal hun ha skrevet: «I går drømte jeg at jeg hadde sex med et autistisk barn. #fml»

Sacco har nå gått ut med en offentlig unnskyldning:

«Ord kan ikke uttrykke hvor lei meg jeg er, og hvor nødvendig det er for meg å be om unnskyldning til folk i Sør-Afrika, som jeg har fornærmet på grunn av en unødvendig og uforsiktig tweet», skriver hun ifølge ABC News.