Mange barn drept i nytt tønnebombeangrep i Aleppo

Minst 15 sivile, blant dem elleve barn, ble drept i et tønnebombeangrep i en opprørskontrollert bydel i Aleppo i Syria, ifølge eksilgruppa SOHR.

En gruppe menn sørger over sine døde slektninger etter bombeangrepene i det opprørskontrollerte nabolaget Bab al-Nairab i Aleppo torsdag.

Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) sier angrepet torsdag ble utført av syriske regjeringsstyrker.

Bildene fra den sønderskutte byen, viser en mann som bærer en naken, død baby gjennom gatene. Den viser små barn som bæres ut av ruiner. Og barn som skriker i redsel over det de igjen har blitt utsatt for.

– De ble drept i et tønnebombeangrep i bydelen Bab al-Nairab sør i Aleppo, opplyser den London-baserte organisasjonen, som henter sin informasjon fra et bredt kildenettverk på bakken i Syria.

Torsdag ble også åtte sivile, deriblant to barn, drept i opprørsangrep mot de regjeringskontrollerte delene av byen, opplyser SOHR.

Siste nytt om Syria-konflikten:NaN

Medlemmer av Sivforsvaret hviler ut etter å ha forsøkt å redde sivile ut av bygningsruinene etter bombeangrepene i Aleppo.

Egeland vil ha snarlig våpenhvile

Arbeidet med å få i stand en 48 timer lang våpenhvile i Aleppo, for å bringe inn nødhjelp til byens innbyggere, går altfor sent, mener FNs spesialrådgiver Jan Egeland.

USAs utenriksminister John Kerry skal fredag ha samtaler med sin russiske kollega Sergej Lavrov i et forsøk på å få i stand en våpenhvile, og Egeland håper at de lykkes.

– Vi venter også på andre aktører på bakken, sier Egeland, med indirekte henvisning til de russiskstøttede syriske regjeringsstyrkene og de USA-støttede opprørerne i området.

Titusenvis av mennesker trenger akutt hjelp i Aleppo-området, som er delt mellom regjeringsstyrker og opprørere.

Egeland sier han har fått vite at Russland støtter FNs trepunktsplan for hjelp til Aleppo. Den innebærer at atskilte hjelpekolonner sendes både fra Damaskus og over den tyrkiske grensa, på Castello-veien og inn i Aleppo.

Vil reparere kraftverk

Samtidig planlegger FN en operasjon i det sørlige Aleppo for å reparere det ødelagte kraftverket tilknyttet pumpestasjoner som forsyner 1,8 millioner mennesker med vann.

Det russiske utenriksdepartementet vil ikke kommentere Egelands uttalelser, men en talskvinne sa tidligere torsdag at Moskva støtter en humanitær våpenhvile og bare venter på at FN skal kunngjøre at den er klar.

Spesialrådgiver Jan Egeland og FNs spesialutsending for Syria. Staffan de Mistura ber om opphør av bombing og krigshandlinger i Aleppo for at sivilbefolkningen kan få hjelp og mat. .