Verden

Italia har reddet 6 500 migranter

Den italienske kystvakten opplyser at den har reddet 6.500 personer utenfor Libya siden torsdag. Søndag ble fem omkomne funnet.

Den svenske kystvaktbåten som deltar i Frontex-operasjonen i Middelhavet. Illustrasjonsfoto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: Meek, Tore / NTB scanpix

 • NTB

To ble hentet opp fra havet av det italienske skipet Vega. En tysk nødhjelpsgruppe sier den fant to omkomne i en gummibåt med 130 personer om bord, og den femte ble funnet av den italienske marinen i en fiskebåt som 470 personer ble reddet fra.

Søndagens redningsoperasjoner berget mer enn 1 100 flyktninger og migranter fra overfylte båter, og det totale antallet personer som er berget siden torsdag, er oppe på 6 530, ifølge den italienske kystvakten, som koordinerer redningsoperasjonene i Middelhavet.

Omkring 90.000 personer er kommet til Italia med båt hittil i år, noe som er litt færre enn tilsvarende periode i fjor, opplyser Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM). Over 3 000 migranter har omkommet i forsøket på å krysse Middelhavet, en økning på over 50 prosent sammenlignet med samme periode i 2015.

Les mer om

 1. Flyktninger
 2. Italia

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Hjelpearbeidere: – Verre og verre i Middelhavet

 2. VERDEN

  Fem druknede kvinner funnet etter at båt kantret ved Lampedusa

 3. VERDEN

  Italia: – Over 500 migranter reddet i Middelhavet

 4. VERDEN

  Minst 22 personer funnet døde i båt ved Libya

 5. VERDEN

  Over 60 antas å ha mistet livet i båtforlis i Middelhavet i helgen

 6. VERDEN

  Italia stenger sine havner for migrantskip – ber Malta ta ansvar