Verden

Aktivisten Joshua Wong er arrestert i Hongkong

Den profilerte aktivisten Joshua Wong ble arrestert torsdag for å ha deltatt i en «ulovlig samling», ifølge advokaten hans.

Den framtredende demokratiaktivisten Joshua Wong (i svart t-skjorte) er pågrepet, opplyser advokaten hans. Foto: Kin Cheung / AP / NTB

 • NTB
 • Magnus Kallelid
  Journalist

Arrestasjonen skjer i forbindelse med en demonstrasjonen mot et forbud mot munnbind i 2019, ifølge Wongs Twitter-profil.

23 år gamle Wong er en av de mest profilerte demokratiaktivistene i Hongkong.

Sammen med blant andre Nathan Law sto han bak demokratigruppen Demosisto.

De trakk seg umiddelbart fra gruppen etter at en ny omstridt sikkerhetslov trådte i kraft i Hongkong i juni. Loven er innført etter de mange pro-demokratiske demonstrasjonene i Hongkong.

Ifølge Reuters er den nye sikkerhetsloven den mest radikale endringen som er blitt innført på de 23 årene Hongkong har vært løsrevet fra Storbritannia.

Den har fått konsekvenser Joshua Wong og en rekke andre demokratiforkjempere. Wong får ikke stille til valg når Hongkong skal velge ny lovgivende forsamling senere i år.

Demokratiforkjemperen Jimmy Lai ble også pågrepet og siktet etter sikkerhetsloven. Han er en profilert aviseier i Hongkong og ble siktet for bedrageri og for å ha konspirert med utenlandske makter.

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Kjent medieprofil og frontfigur i Hongkongs demokratibevegelse pågrepet

 2. VERDEN

  Taiwan: Kina prøver å gjøre oss til «det neste Hongkong»

 3. VERDEN

  Foreløpig er han fri. Nå frykter 23-åringen at han skal sendes til et «svart fengsel».

 4. VERDEN

  Hongkong-aktivister får ikke stille til valg

 5. VERDEN

  I fjor demonstrerte flere millioner hongkongere mot å bli utlevert til Kina. Nå opplever 12 av dem akkurat det de fryktet mest.

 6. VERDEN

  To sentrale demokratiforkjempere løslatt mot kausjon i Hongkong