Verden

Brexit-samtalene gjenopptas søndag

EU og Storbritannia gjenopptar søndag samtalene i Brussel i et siste forsøk på å bli enig om en handelsavtale etter brexit.

EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen møter pressen etter en telefonsamtale med den britiske statsministeren Boris Johnson om brexit-samtalene. Foto: Julien Warnand / AP / NTB

 • NTB-AP-AFP

De nye samtalene ble kunngjort av statsminister Boris Johnson og EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen etter en telefonsamtale de to hadde lørdag.

Samtalen varte i rundt en time, men de greide ikke å bli enig om annet enn en felles erklæring om gjenopptakelse av samtalene.

I erklæringen sier de at videre anstrengelser må til for å se om det er mulig å bygge bro over de betydelige forskjellene som fortsatt eksisterer mellom partene.

Samtalene gjenopptas mellom sjefforhandlerne Michel Barnier og David Frost i Brussel søndag, og Johnson og von der Leyen har avtalt å snakke sammen igjen mandag kveld.

Samtalene ble fredag satt på pause da partene ikke greide å komme nærmere hverandre. Årsaken til at framgangen blokkeres, er uenighet om konkurranseregler, rettigheter og plikter og om fiskeri.

Det haster å komme fram til en avtale siden utløpsdatoen for overgangsavtalen 31. desember begynner å nærme seg med stormskritt.

Les mer om

 1. Brexit

Brexit

 1. VERDEN
  Publisert:

  Papirmølle i kjølvannet av brexit skaper trøbbel

 2. LEDER
  Publisert:

  Brexit er nå et faktum. Da må man håpe det blir vellykket.

 3. VERDEN
  Publisert:

  Brexit-avtale eller ikke? Fest sikkerhetsbeltene! Det blir kaos på grensene uansett.

 4. VERDEN
  Publisert:

  Johnson før Brussel-visitt: Vi står langt fra hverandre

 5. VERDEN
  Publisert:

  Fastlåste brexitforhandlinger fortsetter – britisk minister til Brussel