Verden

Lokalbefolkning raser etter ny politiskyting i USA

Politiet i byen Charlotte i Nord-Carolina skjøt og drepte Keith Lamont Scott. Det skaper reaksjoner. Flere politibetjenter er skadet i protestene.

  • Lorns Bjerkan

Dagen etter at afroamerikanske Terence Crutcher ble drept av politiet i Tusla, er det nok en episode med politiskyting i USA.

Denne gang er det politiet i byen Charlotte i Nord-Carolina som har skutt og drept den 43 år gamle afroamerikanske Keith Lamont Scott. Politimannen som skjøt ham, er også afroamerikaner, opplyser politiet til den lokale avisen Charlotte Observer.

43-åringen skal ha blitt skutt på en parkeringsplass utenfor et leilighetskompleks, i forbindelse med at politet var på utkikk etter en annen mann, skriver CNN.

  • Terence Crutcher (40) hadde hendene i været. Så ble han skutt og drept av politiet.

Var bevæpnet

På denne parkeringsplassen reagerte politiet på at Scott kom ut fra en bil med et våpen.

Etter at Scott satte seg tilbake i bilen, skal politiet å forsøkt å tilnærme seg ham.

– Han kom så ut fra bilen igjen med et våpen og var en umiddelbar dødelig trussel mot politifolkene, som derfor skjøt ham, heter det i en uttalelse fra politiet, ifølge CNN.

Datteren til Scott hevder imidlertid i en livevideo på Facebook at 43-åringen ikke hadde våpen, men at han sto der med en bok mens han ventet på at sønnen skulle komme fra skolen, skriver Charlotte Observer.

Datteren: - Skutt fire ganger

Videre mener datteren at Scott først ble skutt av et elektrosjokkvåpen, før han ble skutt fire ganger. Hun forteller også i videoen at hennes far var handikappet, ifølge avisen.

Politiet har ikke ønsket å imøtegå disse beskyldningene.

Det er ampert mellom politiet og demonstrantene etter at politiet i Charlotte skjøt og drepte en 43 år gammel mørkhudet mann. Foto: Adam Rhew / Charlotte Magazine / Reuters / NTB scanpix

Scott ble etter skytingen kjørt til et lokalt sykehus, der han ble erklært død.

Store protester

Skytingen, som skjedde sent tirsdag ettermiddag lokal tid, har ført til protester i byen. Bare timer etter skytingen hadde flere hundre demonstranter samlet seg i byen.

Det rapporteres at de går med plakater hvor det står at «Black Lives Matters», og at de roper «no justice, no peace.»

Flere politifolk er skadet i forbindelse med demonstrasjonene. Foto: Adam Rhew / Charlotte Magazine / Reuters / NTB scanpix

Politiet i byen melder onsdag morgen at omtrent 12 politibetjenter har blitt skadet i protestene. En av dem skal ha blitt truffet av en stein i ansiktet.

Også flere av demonstrantene er kjørt til sykehus, skriver den lokale TV-kanalen WSOC. Ifølge Charlotte Observer er det brukt tåregass mot demonstrantene.

Borgermester i byen, Jennifer Roberts, ber folk om å roe ned.

The community deserves answers and full investigation will ensue. Will be reaching out to community leaders to work together @CMPD @ncnaacp

Etter hendelsen har politiet opplyst at politibetjenten som skjøt Scott rutinemessig er permittert inntil videre, opplyser CNN.