Verden

Dyrehage beskyldes for løgn om flodhestdød

Nylig ble det meldt at en flodhest var slått og stukket i hjel i El Salvador. Nå stilles det spørsmål ved historien, og dyrehagen beskyldes for løgn.

Gustavito døde nylig, men det stilles nå spørsmål ved den offisielle versjonen fra dyrehagen. I stedet trekkes mangler ved dyreholdet fram som en mulig årsak til dødsfallet. Arkivfoto: Canal 9 / AP / NTB scanpix
  • NTB

Dyrehagen opplyste at flodhesten Gustavito var blitt angrepet og utsatt for omfattende vold, som førte til at den døde. Hendelsen vakte avsky helt opp i regjeringen.

Men nå viser obduksjonen at Gustavito ikke hadde noen stikkskader, og det blir stilt spørsmål ved dyrehagens versjon av hva som har skjedd. Mangler ved dyreholdet kan vise seg å være årsaken til at flodhesten døde.

Les også

Dyrehage infiltrerte dyrevernorganisasjoner

Påtalemyndigheten sier at den konkrete dødsårsaken var en akutt blødning i lungene.

Kulturminister Silvia Elena Regalado sier at den konklusjonen ikke utelukker at Gustavito ble utsatt for et angrep. Samtidig forteller en fagforeningen at flodhesten var syk i to og en halv uke før den døde. De anklager myndighetene for ikke å ha fulgt opp saken skikkelig.

En miljøgruppe sier angrepet virker «utrolig» og sier regjeringen må be om unnskyldning for ikke å ha snakket sant. I tillegg krever gruppen at dyrehagen får mer ressurser til å ta seg av dyrene.

Les også

  1. 15 flamingoer drept i dyrehage

  2. Barn skal få se obduksjon av løve i dansk dyrepark

Les mer om

  1. Dyrevern
  2. Dyr