Verden

89 år gammel mafiaboss funnet død i fengsel. Skal ha blitt drept.

I 2011 ble den tidligere mafiabossen i Boston, James «Whitey» Bulger, innhentet av lovens lange arm etter å ha vært på flukt i 16 år. Tirsdag morgen ble han funnet død på cellen og skal ha blitt drept.

James «Whitey» Bulger var en så spesiell fange at US Marshals i 2011 brukte helikopter for å transportere ham fra en rettsbygning i Massachusetts tilbake til fengselet.
  • Hans O. Torgersen
    Hans O. Torgersen
    Journalist

Det betyr i så fall at det var andre enn politiet som også innhentet ham.

Ifølge avisen Boston Globe skal Bulger ha blitt drept dagen etter at han ble flyttet til et føderalt fengsel i Vest-Virginia. Dette var bare den siste av mange fengselsbytter for Bulger, som har hatt celle i føderale fengsler i flere delstater.

Bulger sonet en dom på to ganger livstid i fengsel for drap. Han var tidligere informant for det føderale politiet FBI, og han skal klart å holde seg unna politiet i 16 år takket være korrupte FBI-agenter, skriver Boston Globe i en annen artikkel.

Myndighetene har ikke bekreftet drapet, men Boston Globe har fått informasjon fra tre anonyme kilder. Ifølge kildene er en annen innsatt mistenkt for drapet.

I 1953 tok politiet dette bildet av Bulger etter at han ble pågrepet da han var 24 år gammel.

Da Bulger ble pågrepet i California i 2011, bodde han sammen med kjæresten Catherine Greig. Han ble i 2013 dømt for ikke færre enn 11 drap.

Filmatisert av Depp

Bulgers liv og kriminelle karriere ble i 2015 filmatisert i Johnny Depps skikkelse i filmen Black Mass.

Dette skrev Aftenpostens filmanmelder Erlend Loe:

«Det er lenge siden Johnny Depp har gjort noe som nærmer seg å være like vesentlig som dette på et lerret. Han gestalter James Joseph «Whitey» Bulger, en skurk som lenge styrte den irske mafiaen i Boston, men som ble informant for FBI og derfor fikk herje uforstyrret i et par tiår.»

Depps skuespillerkunster gjorde inntrykk på Loe:

«Depps Bulger er en av de mest ubehagelige filmpsykopatene på lenge, langt mer ubehagelig enn for eksempel trivelige Christoph Waltz´ Oberhauser i James Bond-filmen Spectre.»

I 2016 ble alle eiendelene til Bulger og kjæresten solgt på auksjon til inntekt for de pårørende til ofrene hans.

Fem år etter pågripelsen i 2011 ble alle eiendelene til Bulger og kjæresten solgt på en auksjon til inntekt for de pårørende til ofrene hans.

Auksjonen innbrakte nesten 110.000 dollar.

Les mer om

  1. Mafia
  2. FBI
  3. Krim