89 år gammel mafiaboss funnet død i fengsel. Skal ha blitt drept.

I 2011 ble den tidligere mafiabossen i Boston, James «Whitey» Bulger, innhentet av lovens lange arm etter å ha vært på flukt i 16 år. Tirsdag morgen ble han funnet død på cellen og skal ha blitt drept.

James «Whitey» Bulger var en så spesiell fange at US Marshals i 2011 brukte helikopter for å transportere ham fra en rettsbygning i Massachusetts tilbake til fengselet.
  • Hans O. Torgersen

Det betyr i så fall at det var andre enn politiet som også innhentet ham.

Ifølge avisen Boston Globe skal Bulger ha blitt drept dagen etter at han ble flyttet til et føderalt fengsel i Vest-Virginia. Dette var bare den siste av mange fengselsbytter for Bulger, som har hatt celle i føderale fengsler i flere delstater.

Bulger sonet en dom på to ganger livstid i fengsel for drap. Han var tidligere informant for det føderale politiet FBI, og han skal klart å holde seg unna politiet i 16 år takket være korrupte FBI-agenter, skriver Boston Globe i en annen artikkel.

Myndighetene har ikke bekreftet drapet, men Boston Globe har fått informasjon fra tre anonyme kilder. Ifølge kildene er en annen innsatt mistenkt for drapet.

I 1953 tok politiet dette bildet av Bulger etter at han ble pågrepet da han var 24 år gammel.

Da Bulger ble pågrepet i California i 2011, bodde han sammen med kjæresten Catherine Greig. Han ble i 2013 dømt for ikke færre enn 11 drap.

Filmatisert av Depp

Bulgers liv og kriminelle karriere ble i 2015 filmatisert i Johnny Depps skikkelse i filmen Black Mass.

Dette skrev Aftenpostens filmanmelder Erlend Loe:

«Det er lenge siden Johnny Depp har gjort noe som nærmer seg å være like vesentlig som dette på et lerret. Han gestalter James Joseph «Whitey» Bulger, en skurk som lenge styrte den irske mafiaen i Boston, men som ble informant for FBI og derfor fikk herje uforstyrret i et par tiår.»

Depps skuespillerkunster gjorde inntrykk på Loe:

«Depps Bulger er en av de mest ubehagelige filmpsykopatene på lenge, langt mer ubehagelig enn for eksempel trivelige Christoph Waltz´ Oberhauser i James Bond-filmen Spectre.»

I 2016 ble alle eiendelene til Bulger og kjæresten solgt på auksjon til inntekt for de pårørende til ofrene hans.

Fem år etter pågripelsen i 2011 ble alle eiendelene til Bulger og kjæresten solgt på en auksjon til inntekt for de pårørende til ofrene hans.

Auksjonen innbrakte nesten 110.000 dollar.