Verden

Krever at Maltas statsminister går av etter Panama Papers

En protestant med en panamahatt som det er skrevet på deltar i protesten mot den sittende statsministeren sammen med tusenvis av andre. Foto: DARRIN ZAMMIT LUPI

Statsministerens stabssjef og helseministeren har begge hatt selskaper i skatteparadis. Søndag samlet tusenvis av demonstranter seg for å kreve statsministerens avgang, ifølge Reuters.

  • Petter Winther

Panama papers har skapt trøbbel for flere statsledere, sist ut er statsministeren på Malta, Joseph Muscat. Det har nå kommer frem at både landets helse— og energiminister og statsministerens stabssjef har hatt selskaper i skatteparadis, selv om begge nekter for å ha gjort noe galt.

Les også

Flere statsledere i alvorlig trøbbel

. Dette er Panama Papers-konsekvensene – så langt

– Skam deg, du skjemmer ut Malta

Ifølge Reuters hadde tusenvis av demonstranter samlet seg i Maltas hovedstad på søndag for å kreve statsministerens avgang.

– Skam deg, du skjemmer ut Malta. Du har mistet den moralske autoriteten som kreves for å regjere, sa opposisjonslederen Simon Busuttil til applaus fra folkemengden.

Muscat har ikke kommet med noen offisiell kandidat, men sa onsdag at han ville bestemme hva fremtiden ville bringe for de to regjeringskompanjongene hans når han har oversikt over alle fakta i saken.

Opposisjonene krever avgangen til både stabssjefen og helse— og energiministeren.

Les mer om

  1. Panama papers