Verden

Borgervern i Nigeria angrepet – 32 drept

Minst 32 medlemmer av en borgerverngruppe ble drept nordvest i Nigeria i det seneste av en rekke angrep utført av kriminelle gjenger.

  • NTB

Vitner sier væpnede menn på motorsykler åpnet ild mot en lokal borgervernsgruppe ved en kontrollpost satt opp for å hindre kriminalitet i området. Angrepet utenfor landsbyen Kware i delstaten Zamfara skjedde sent torsdag.

– Vi har funnet 32 drepte fra borgervernsgruppen etter bandittenes angrep. Det kan være flere døde, ettersom det er personer som ikke er gjort rede for. Vi leter etter flere lik i området, sier den lokal lederen Sukaiman Shuaibu. De drepte var del av en militsstyrke som beskytter lokale handelsfolk.

Angrepet kommer bare dager etter 27 personer ble drept i angrep mot dire landsbyer i regionen.

Landbruks- og gjetersamfunn i Zamfara har lenge blitt terrorisert av kriminelle gjenger som angriper landsbyer, stjeler kveg og bortfører folk for så å kreve løsepenger. De gjentatte angrepene har fått folk til å danne borgervern grupper for å beskytte seg. Men disse gruppene er også beskyldt for å ha drept mistenkte kriminelle, noe som har ført til hevnangrep.

I landsbyen Danjibga ble 59 personer drept av lokale beboere da de forsøkte på angripe landsbyen.

  1. Les også

    Buhari gjenvalgt som Nigerias president

  2. Les også

    Bomber ryster Nigeria på valgdagen

Les mer om

  1. Nigeria
  2. Borgervern