Selvmordsangrep i Kabul, minst seks skadet

Fire selvmordsbombere har gått til angrep i Afghanistans hovedstad Kabul, opplyser innenriksdepartementet. Minst seks personer skal være skadet, melder nyhetsbyrået AP.

I Afghanistans hovedstad er to politistasjoner blitt angrepet av selvmordsbombere. Sikkerhetsstyrker rykket raskt inn.

En talsmann for departementet opplyser at de fire gjerningspersonene slo til i to deler av byen onsdag.

Flere mennesker fryktes drept eller såret i eksplosjonene, men det finnes foreløpig ikke noen fullstendige tall på ofre.

Les også

Minst tolv drept av bombe mot valgkontor i Afghanistan

Fire gjerningspersoner

Talsmann Najib Danish i innenriksdepartementet sier til nyhetsbyrået DPA at fire gjerningspersoner slo til i to deler av byen onsdag.

To eksplosjoner fant sted i Shar-e Naw-området i Kabul, i nærheten av distriktets politihovedkvarter. Ytterligere to bombeangrep fant sted i Dasht-E Barchi, et område der flertallet av befolkningen er sjiamuslimer fra hazarafolket. En politistasjon var målet for angrepet, ifølge Danish.

Les også

Hyllet drepte journalister på Verdens pressefrihetsdag

En talsperson for helsedepartementet sier at to sårede personer er brakt til sykehus etter angrepene i Shar-e Naw. Ifølge nyhetsbyrået AP skal seks personer være kjørt til sykehus.

Årlig offensiv

Kabul rammes jevnlig av terrorangrep. 30. april ble minst 25 mennesker, åtte av dem journalister, drept i to selvmordsangrep i byen. Den ytterliggående islamistgruppa IS' afghanske fløy tok på seg skylden for angrepene.

Den afghanske opprørsbevegelsen Taliban er i gang med sin årlige våroffensiv. Dette tolkes som en avvisning av Kabul-regjeringens forsøk på å få i stand fredssamtaler.