Abu Sayyaf-geriljaen kidnappet nordmannen Kjartan Sekkingstad. Nå har de frigitt flere gisler.

Abu Sayyaf-geriljaen på Filippinene har frigitt to sjøfolk som ble tatt som gisler for tre måneder siden. Det var samme gruppe som kidnappet nordmannen Kjartan Sekkingstad.

Filippinske Glen Alindajao (t.v.) og sørkoreanske Park Chul-hong (t.h.) ble frigitt etter tre måneder i Abu Sayyafs fangenskap lørdag.

De to, den sørkoreanske kapteinen Park Chul-hong og den filippinske sjømannen Glen Alindajao ble bortført fra et lasteskip utenfor sørspissen av Filippinene i oktober. Det er ikke kjent om det ble betalt løsepenger for de to.

Abu Sayyaf, som fra gammelt av hadde bånd til al-Qaida, men som nå har sverget troskap til den ytterliggående islamistgruppen IS, overlot de to sjøfolkene til Moro-geriljaen.

Nordmannen som ble kidnappet

Moro-geriljaen var også mellomledd da nordmannen Kjartan Sekkingstad ble løslatt etter ett år i fangenskap hos Abu Sayyaf i september i fjor.

Bortført i 2015

Kjartan Sekkingstad fra Sotra ble bortført av væpnede menn fra Oceanview Resort på den lille øya Samal utenfor Mindanao sør på Filippinene 22. september 2015.

De to canadierne John Ridsdel og Robert Hall, samt Halls filippinske kjæreste Marites Flor, ble bortført sammen med ham.

Trusler om halshugging

I fjor høst kom Sekkingstad tilbake til Norge etter å ha sittet i fangenskap i et år. Han beskrev da en forferdelig tid i fangenskap med trusler om halshugging, utsulting og fysisk og psykisk terror.

De to canadierne som satt i fangenskap sammen med Sekkingstad, ble halshugget.