Verden

Dette EU-landet er gladest over å bli kvitt britene

En ny undersøkelse viser at franskmenn er minst lei seg for at britene vil ut av EU, mens svensker synes det er tristest. Hør økonomiredaktør Ola Storeng diskutere etterspillet av Brexit med Alf Ole Ask og Christina Pletten i vår nye podcast.

Franskmenn er minst lei seg for Brexit. Bildet er fra fotball-EM i Frankrike i juni.
  • Christina Pletten
    Christina Pletten

Bare én av fire franskmenn synes det er trist at britene har stemt for å forlate EU. Det går frem av en ny undersøkelse fra Ipsos Mori publisert av Financial Times.

Vil ikke gi Storbritannia en god avtale

Det er liten velvillighet blant EU-borgerne når det gjelder å gi britene en fordelaktig avtale etter at de har forlatt unionen. Polakkene er mest vennlig innstilt, naturlig nok, men selv her er det bare 36 prosent som mener det skal vises stor generøsitet.

En fjerdedel av spanjoler, tyskere og italienere er enig i at britene skal få gode vilkår, mens bare 19 prosent av franskmenn synes de fortjener en god deal.

Ble effekten av Brexit overdrevet?

Før folkeavstemningen i Storbritannia var det mange som spådde økonomisk katastrofe dersom britene stemte for å forlate EU. Foreløpig har imidlertid effekten vært relativt beskjeden.

I denne ukens utgave av podcasten Aftenposten Verden diskuterer økonomiredaktør Ola Storeng den nye meningsmålingen om Brexit med utenriksjournalistene Alf Ole Ask og Christina Pletten.

Hør også Storeng svare på spørsmålet om journalister og medier bør ta selvkritikk for sin svartmaling av Brexit:

Les mer om

  1. Storbritannia
  2. Brexit
  3. Podkast
  4. EU
  5. Folkeavstemning
  6. Aftenposten
  7. Meningsmålinger