Verden

Forberedte massemordet med pizza og sprøyter

Pizzarester og sprøyter ligger igjen på hotellrommet terroristene bodde i før de drepte 198.

  • Thomas Olsen
    Journalist
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

På dette hotellrommet skal noen av gjerningsmennene har bodd rett før massakren i Paris fredag.

Europas mest ettersøkte mann, Salah Abdeslam skal i følge den franske avisen Le Point ha ankommet et hotell i forstaden Alfortville sør for Paris sammen med flere andre to dager før angrepet.

Sprøyter og tuber

Sprøyter og pizzaesker var alt som var igjen på hotellet.

Han skal ha bestilt to rom ved hotellet i sitt eget navn over internettjenesten booking.com. Le Point har filmet inne på hotellrommene, der man ser sprøyter, sprøytespisser og plasttuber. – i tillegg til tomme pizzakartonger.

Det spekuleres i om gjerningsmennene bruke sprøytene til å ruse seg med før de gikk til angrep — eller om kanylene og tubene ble brukt til å lage bombebeltene som et flertall av gjerningsmennene detonerte under aksjonen.

- Må være en gjerningsmann til

Ytterligere én person som mistenkes å ha vært direkte involvert i terrorangrepet i Paris, er på frifot, melder AP tirsdag.

Fransk politi undersøkte og tauet tirsdag inn en Renault Clio med belgiske skilter i Paris. Bilen som er linket til terroristene ble funnet ved banen som går til nasjonalstadion Stade de Nord der tre selvmordsbombere slo til fredag.

Nyhetsbyrået har snakket med tre anonyme kilder tett på etterforskningen. De forteller at politiets analyse av terrorangrepene fredag 13. novemver indikerer at enda en person var direkte involvert i massakren i Paris. Vedkommende er ikke identifisert av franske myndigheter, ifølge kildene.

Syv døde gjerningsmenn — og to i live?

Salah Abdeslam

Fra før er hotell-bookeren Salah Abdeslam ettersøkt for angrepene som kostet 129 menneskeliv i Frankrike sist fredag.

26-åringen er hittil blitt omtalt som den eneste kjente gjerningsmannen som er på frifot etter massakrene. Hans bror sprengte seg i luften i sentrum av Paris.

Minst syv gjerningsmenn døde i angrepene, de fleste av dem da de utførte selvmordsangrep i Paris.

Hva vet vi om terroristene:

Les også

Han er hjernen bak Paris-terroren - og dette er gjerningsmennene

Le Monde: Mangler én gjerningsmann

Politiet slapp tirsdag nye bilder av ettersøkte Salah Abdeslam.

Le Mondeluftet teorien om en niende gjerningsmann tidlig tirsdag. De skriver at etterforskerne opererer med en mulighet for at to terrorister er på frifot.Utallige vitneavhør beretter om at det var tre terrorister i Seaten som terroristene kjørte. Dette er snakk om gruppen terrorister som skjøt i gatene i 9. og 10 distrikt, blant annet mot en bar og en restaurant på Rue Bichat.

Terrorfrykten sprer seg:

Les også

Tysk landskamp avlyst etter bombetrussel

Etterforskerne og Le mondes antagelse bygger på at det var tre grupper terrorister:

  1. Tre terrorister sprengte seg selv ved Stade de France.
  2. Tre terrorister deltok i gisselaksjonen i konsertsalen.
  3. En siste gruppe stod bak de tre skyteepisodene i 9. og 10. distrikt.
Salahs bror, Mohamed Abdeslam, ba i går den etterlyste terrorsten innstendig om å melde seg for politiet. -Han har ennå ikke forklart seg for politiet og er derfor fortsatt å betrakte som uskyldig, sier broren til TV-kanalen BFM.

Drepte utelivsgjesterDet er den tredje gruppen det er knyttet usikkerhet til. Etterforskerne er ganske sikre på at Brahim Abdeslam deltok i denne gruppen. Han sprengte seg i luften ved Comptoir Voltaire, like ved place de la Nation. De tror også at broren hans, som er på frifot, også var i denne gruppen.

Få siste nytt om Paris-terroren her:

Les også

Direkteblogg: Terrorangrep i Paris

Var tre i bilen

En sort bil av typen Seat Leon ble observert på alle de tre stedene. Etterforskerne sier at vitneutsagn beretter om at det var tre terrorister i bilen. I tillegg skal man ha funnet tre skytevåpen i bilen.

Blant disse var brødrene Brahim og Salah Abdeslam, og muligens da en tredje uidentifisert passasjer.

Disse er identifisert:

Les også

Belgier pekes ut som hjernen bak Paris-terroren - dette er gjerningsmennene

Politietterlysningen av Salah Abdeslam

Salahs hjelpere pågrepetTo belgiske menn som ble pågrepet i helgen, mistenkt for å ha laget bombene som ble brukt under terrorangrepet, skal ha innrømmet å ha hentet Salah Abdeslam i Paris med bil ved 5-tiden natt til lørdag.

Hamza Attou og Mohamed Amri nekter imidlertid for å ha laget bomber til angrepet, slik politiet mistenker, og hevder de ikke visste at Abdeslam var delaktig i terroren.

Har arreastert de som kjørte ham vekk fra Paris:

Les også

To menn mistenkt for å ha laget Paris-bombene

– Vi har ikke gjort noe annet enn å kjøretaxi, skal de ha forklart i avhør.

Det er denne bilen som ble stanset av franske grensevakter, som sjekket papirene til de tre i bilen, men som ennå ikke hadde fått signalement på Abdeslam.