Roof kan ha skrevet rasistisk manifest

Et manifest med rasistisk innhold som kan ha vært skrevet av Dylann Roof, 21-åringen som er siktet for kirkedrapene i Charleston, er oppdaget på en nettside.

Dylann Roof (21) på videolink under et rettsmøte etter massakren i en kirke i Charleston i South-Carolina onsdag, da ni mennesker ble skutt og drept.

I tillegg til en klart rasistisk tekst, inneholder manifestet også mange bilder som angivelig viser Roof blant annet posere med håndvåpen utenfor et militærmuseum for sørstatshæren og utenfor et herskapshus på en gammel plantasje.

Brenner flagg

Andre bilder viser hvordan han brenner det amerikanske flagget for deretter å holde opp et sørstatsflagg, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Reuters kan imidlertid verken bekrefte om manifestet er autentisk eller hvem som har opprettet nettsiden.

Terrorisme

Dylann Roof ble pågrepet torsdag og siktet for ni drap etter at han dagen før åpnet ild i en afroamerikansk kirke i Charleston i South Carolina. Han etterforskes også for såkalt innenlands terrorisme.

«Vi blir fortalt at vi må godta det som skjer med oss fordi våre forfedre handlet galt. Men alt er basert på historiske løgner, overdrivelser og myter», står det på nettsiden der manifestet ligger.

Nettsiden ble oppdaget samtidig som sørgende fra hele USA ankom Charleston for å vise sin respekt for de drepte og for å delta i de mange minnegudstjenestene som er planlagt i byen i løpet av helgen.

Søndag kveld er det også planlagt en stor massemønstring i Charleston til minne om ofrene for skytingen.

Video: — Vi må snart innse at denne type vold ikke skjer i andre utviklede land