Verden

Video ryster India: Mann blør ihjel på gaten. Ingen hjelper, men en knabber mobilen hans.

Mens Matibool lå og blødde ihjel på gaten, passerte 140 biler, 82 trehjulere, 181 syklister og 45 fotgjengere. Ingen stoppet.

Nede til venstre ligger den påkjørte Matibool. Han døde senere av skadene. Mannen i blå skjorte er ifølge filmen han som kjørte ulykkesbilen. En mann er nå pågrepet mistenkt i saken.
  • Kjetil Hanssen
    Kjetil Hanssen
    Journalist

Tidlig onsdag morgen gikk den 40 år gamle indiske mannen politiet har identifisert som Matibool, hjem fra et nattskift som sikkerhetsvakt. Bakfra kom en trehjuls varebil og kjørte ham rett ned.

Sjåføren kom ut for å se på Matibool, men gikk ganske snart tilbake i kjøretøyet og forlot stedet.

Igjen lå firebarnsfaren i veikanten i Indias hovedstad New Delhi og blødde sakte til døde.

Overvåkingskamera

Den tragiske og brutale hendelsen er fanget opp av et overvåkingskamera. Det som skjedde under og etter påkjørselen, er derfor godt dokumentert og har vakt oppsikt i landet. En skam for menneskeheten, skriver india.com.

  • Her kan du se utdrag av filmen. Vi advarer mot sterke bilder.

Mens Matibool lå blødende i veikanten, passerte over 400 kjøretøyer og 45 fotgjengere, melder TV-kanalen New Delhi TV. På et tidspunkt er det et glimt av håp da en rickshaw – en slags kjerredrosje – stopper. En mann rusler mot Matibool, men går forbi den blødende mannen. Han plukker opp Matibools mobil, går igjen forbi den døende mannen og forlater stedet.

På et tidspunkt i videoen passerer også et utrykningskjøretøy. Ifølge lokale medier er det flere klinikker og sykehus i den aktuelle veien hvor Matibool kunne ha blitt fraktet. Det nærmeste skal ligge bare en halv kilometer fra ulykkesstedet. Da han etter noen timer ble funnet av politiet etter et tips, var det for sent.

Ifølge den indiske avisen Financial Express planlegger lokale myndigheter nå å innføre et opplegg med belønning for folk som bringer trafikkofre til sykehus. En lokal byråd sier til avisen av folk er redde for å hjelpe til av frykt for å bli avhørt av politiet. Landets høyesterett har også avgitt en uttalelse om at folk som hjelper til, ikke må bli trakassert av politiet.

Matibool lå blødende i gaten i omtrent halvannen time mens en rekke trafikanter passerte.

Ifølge NDTV er en melkebilsjåfør pågrepet mistenkt for å ha kjørt på Matibool. Mannen som stjal mobilelefonen hans, er etterlyst.

Matibool var ifølge lokal presse gift og hadde to sønner og to døtre. Innflytteren fra delstaten Vest-Bengal jobbet som sjåfør om dagen og sikkerhetsvakt om natten.

Les mer om

  1. Delhi
  2. New Delhi
  3. India
  4. Trafikkulykker