Går av etter homo-avsløring

New Jersey-guvernør og tobarnsfar James McGreevey trekker seg etter å ha bekreftet at han har hatt et utenomekteskapelig forhold til en mann.

James McGreevey slapp bomben på en pressekonferanse i Trenton i New Jersey torsdag, melder CNN. Guvernøren hadde sin andre kone, Dina Matos McGreevey, ved sin side under pressekonferansen, der han fortalte om sin kamp med sin egen seksualitet. Han fortalte imidlertid ikke hvem han hadde et forhold til. — Ved et tidspunkt i alles liv må man se dypt inn i speilbildet av sin sjel og bestemme seg for sin unike sannhet, ikke som vi kanskje ønsker å se den eller håper å se den, men slik den er, sa McGreevey.

— Og min sannhet er at jeg er en homoseksuell amerikaner, sa guvernøren, som ba sin familie om tilgivelse. - Det var galt. Det var dumt. Det var utilgivelig, sier han.

Guvernøren mener at guvernørposten ville vært "sårbar for rykter, falske anklager og trusler om avsløringer" dersom han ikke hadde stått frem. En av guvernørens tidligere ansatte, Golan Cipel, har tidligere varslet et søksmål på fem millioner dollar mot McGreevey for seksuell trakassering. Ifølge The New York Times' kilder er det Cipel guvernøren hadde et forhold til. Cipel ble ansatt i 2002, men gikk av åtte måneder senere. McGreevey fortsetter i posten frem til 15. november.

(Aftenpostens nettutgave)

<b>Ba om tilgivelse.</b> New Jerseys guvernør James E. McGreevey ba sin familie om tilgivelse da han på en pressekonferanse bekreftet at han har hatt et forhold til en annen mann. Hans kone James E. McGreevey til venstre og hans far Jack McGreevey til høyre.