Bildet av gjerningsmann bak ambassadørdrap ble kåret til årets pressefoto

Associated Press- fotograf Burhan Ozbilici har vunnet prisen for årets pressefoto med et dramatisk bilde av mannen som skjøt og drepte den russiske ambassadøren i høst.

Burhan Ozbilicis bilde av mannen som drepte den russiske ambassadøren i desember i fjor, er blitt kåret til årets pressefoto.

Du kan se flere bilder fra World Press Photo lenger ned i teksten.

Russlands ambassadør til Tyrkia, Andrej Karlov, ble skutt og drept da han holdt tale like før jul i fjor. Angriperen jobbet som tyrkisk politimann og ble skutt på stedet.

En av nyhetsbyrået Associated Press` fotografer, Burhan Ozbilici, tok flere bilder av det som skjedde før gjerningsmannen ble skutt. Det er et av disse bildene han har vunnet konkurransen med.

– Det var en veldig vanskelig avgjørelse, men til slutt følte vi at dette var et eksplosivt bilde som forteller om hatet som preger vår tid. Hver gang det kommer på skjermen, er det som om du må rykke bakover fordi det er så eksplosivt ogvi følte at det sammenfatter definisjonen på det World Press Photo er og betyr, sier jurymedlem Mary F. Calvert, ifølge en pressemelding.

Juryen måtte velge mellom 80 408 bilder tatt av 5034 fotografer fra 125 land. 45 fotografer har blitt hedret med pris i åtte ulike kategorier.

I år, som tidligere år, preger av flyktningkrisen og krigen i Syria mange av bildene. Men under finner du også bilder av hverdagslig- og drama fra ulike deler av verden.

Les også

Russlands ambassadør til Tyrkia skutt og drept

World Press Photo har kåret en rekke bilder i ulike kategorier.

Her er noen av fjorårets beste pressebilder:

Aktivisten Ieshia Evans konfronterer opprørspoliti under en protest mot politivold i Baton Rouge i Louisiana 9. juli 2016. Evans (28), som jobber som sykepleier, dro fra Pennsylvania til Baton Rouge for å demonstrere etter at Alton Sterling, en svart fembarnsfar som ble skutt av politiet. Bildet fikk førstepris i kategorien "Aktuelle tema".
Syriske menn bærer babyer gjennom gjennombombede gater i Aleppo 11. september 2016.
"Copacabana Palace" heter dette bildet. Det ironiske navnet viser til skurene som huser mer enn 300 hjemløse familier. Men Edilane, som her er med tre av sine syv barn, og som snart nedkommer med enda en sønn, er optimist. Nylig klarte hun å bygge opp en liten internettbutikk inne i en av bygningene. Det gir en inntekt på fem dollar dagen.
Dette bildet var førsteprisen i kategorien natur. Sjøskilpadden er fanget i et fiskegarn utenfor Tenerife.
Najiba holder sin to år gamle nevø Shabir på sykehuset i Kabul i Afghanistan i mars i fjor. Han ble skadet i et bombeangrep som kostet søsteren livet. Najiba må være ved nevøen side mens moren hans begraver datter
Dette bildet er del av en billedserien i kategorien "langvarige prosjekter". Her ankommer Kelly Freeman mottakelsen etter bryllupet i Dubois i Kansas. Bildeserien beskriver en småby i USA uten de helt store forandringene. "Det er et sted der ingenting skjer", som det heter i følgeteksten fra World Press Photo. Her blir folk ofte boende hele livet, de som prøver lykken i storbyer, vender ofte tilbake fordi det føles tryggere å la barna vokse opp her.
Libyske fiskere kaster redningsvester mot en gummibåt full av migranter. I 2016 kom rekordmange migranter over Middelhavet. Ifølge FNs flyktningsorganisasjon UNCHR omkom minst 5000 i forsøk på å komme til Europa over havet.
En kvinne blir hjulpet av to menn mens hun prøver å komme seg til Makedonia fra en flyktningleir ved grensen til Hellas.
Den syv år gamle pandaen Min Min med sin lille datter i Bifengxia kjempepanda- senter i Sichuan-provinsen i Kina. Kjempepandaer blir født blinde, bittesmål og hjelpeløse.
De fire elevene på turnuskolen i Xuzhio i Kina gjør denne øvelsen 30 minutter hver ettermiddag. Bilde fikk andreplass i kategorien "dagligliv".
Barberer i gamlebyen i Havana.
To migranter på vei over Middelhavet i en gummibåt har havnet i vannet. De får hjelp av redningsmannskap og redder livet. MOAS er en hjelpeorganisasjon som prøver å hindre at folk dør på veien over havet.
Vinner av sportsklassen: Under hinderløpet, Grand National i England falt Nina Carberry av hesten ved ett av hindrene.
To deltakere på sjakkturnering mot slutten av turneringen. Denne foregikk i Tsjekkia. Mens mange sjakkturneringer forbindes med stress og sterke følelser, fokuserte bildeserien dette bildet er del av, på ungdomsturneringer. De har som mål å motivere ungdom til å ha "virkelig" kontakt med hverandre, ikke bare gjennom elektroniske dippedutter.