Verden

Politirazzia i den franske nasjonalforsamlingen: Leter etter bevis mot presidentkandidat Fillon

Fransk politi har gjennomført en razzia mot det franske senatet, på jakt etter beviser for at François Fillon har misbrukt offentlige midler.

François Fillon er Republikanernes presidentkandidat, men sjansene for at han vinner den kamper svinner etter stadig nye avsløringer omkring ansettelser av familiemedlemmer.
  • NTB
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

Kilder i den franske nasjonalforsamlingen bekrefter overfor nyhetsbyrået Reuters at politiet har gjennomsøkt flere kontorer i det franske senatet, på leting etter dokumenter som kan kaste lys over anklagene som rettes mot høyrepartiet Republikanernes presidentkandidat.

Ifølge nyhets- og satiremagasinet Carnard Enchaine lønnet François Fillon i en årrekke kona Penelope med offentlige midler, for arbeid det ikke har latt seg gjøre å dokumentere at hun utførte.

Torsdag ble også Fillions barn trukket inn i saken mot faren.

François Fillon og kona Penelope er under etterforskning for misbruk av offentlige midler.

Meningsmåling: Bør trekke seg

Til sammen skal det være snakk om rundt 500.000 euro, nærmere 4,5 millioner kroner, i lønn over en tiårsperiode.

Det er ikke forbudt for franske folkevalgte å ansette og lønne familiemedlemmer, men Canard Enchaine fant ingen som kunne si hvilket arbeid Penelope Fillon har utført for ektemannen.

60 prosent av de spurte i en fersk meningsmåling mener at Fillon bør trekke seg som presidentkandidat, noe også stadig flere i hans eget parti har gitt uttrykk for.

Fillon nekter for å ha gjort noe galt og hevder å være offer for en politisk svertekampanje.

Les også

  1. Fillon utklasser Juppé i fransk nominasjonsvalg

  2. Fransk magasin: Barna til presidentkandidat François Fillon etterforskes

Les mer om

  1. Frankrike