Minst 25 døde i bussulykke i Indonesia

Bussen kjørte av veien og havnet i bunnen av en 150 meter dyp kløft, opplyser politiet. Minst 25 mennesker er så langt meldt omkommet i ulykken og 14 er skadd.

Mange omkom da bussen styrtet ned i en kløft. Bildet er fra redningsarbeidet

Ulykken skjedde i provinsen Sør-Sumatra like før midnatt mandag lokal tid. Bussen endte i en elv etter å ha stupt ned i kløften, sa talsmann Dolly Gumara fra det lokale politiet til nyhetsbyrået AFP tirsdag.

– Bussen krasjet inn et betongrekkverk før den stupte ned i kløften. Flere personer er fremdeles innestengt i bussen, sa Gumara.

Redningsmannskaper leter etter ofre, og de skadde er fraktet til sykehus. Bilder fra ulykkesstedet viser redningsmenn som står i elven mens de henter ut døde og skadde.

Ingen andre kjøretøy var involvert i ulykken. Den skjedde i et avsidesliggende og bratt område nær byen Pagar Alam. Det har gjort redningsarbeidet vanskelig.

Bussen kjørte fra Bengkulu-provinsen med 27 passasjerer, men overlevende har opplyst til politiet at det skal ha vært omtrent 50 personer om bord da ulykken skjedde.

– Noen passasjerer kom trolig på langs veien. Det er derfor mulig det er flere personer som er savnet i elven, sa polititalspersonen.

Trafikkulykker er vanlig i Indonesia på grunn av gamle kjøretøy og trafikkregler som ikke overholdes.

I september døde minst 21 mennesker da en buss kjørte av veien og havnet på bunnen av en kløft i Sukabumi-regionen.