Verden

Taliban-angrep mot amerikansk organisasjon i Kabul

Minst ni personer er såret i et Taliban-angrep mot en amerikansk hjelpeorganisasjon i Afghanistans hovedstad Kabul.

  • NTB

En svart røyksøyle steg opp over byen fra stedet der onsdagens eksplosjon fant sted. Minst ni personer er såret, ifølge helsedepartementets talsmann Wahidullah Mayar.

Innenriksdepartementets talsmann Nasrat Rahimi sa først at eksplosjonen skjedde nær CARE Internationals kontorer. Senere viste det seg at dette ikke stemte. Derimot skjedde angrepet nær kontorer tilhørende Counterpart International, en amerikansk organisasjon som samarbeider med de amerikanske utviklingsetaten USAID opplyste Rahimi senere.

Angrepet startet med en eksplosjon nær hjelpeorganisasjonens kontorer. Deretter tok angripere seg inn på området.

– Noen angripere har tatt seg inn på organisasjonens område. Politiet har omringet stedet og en opprydningsoperasjon pågår nå, sier Rahimi.

150 hentet ut

Innenriksdepartementet opplyser på Facebook at 150 ansatte i bygningen så langt er blitt brakt i sikkerhet av spesialpoliti. Aksjonen for å hente ut resten pågår fortsatt.

Politi skal gjennomføre en kontrollert sprengning av et kjøretøy lastet med eksplosiver som ble funnet av sikkerhetsstyrker nær åstedet for angrepet, opplyser departementet.

Taliban-talsmann Zabihullah Mujahid skriver på Twitter at Counterpart International er involvert i «skadelige» aktiviteter i Afghanistan. Taliban påtar seg ansvaret for onsdagens angrep, opplyser islamistbevegelsen.

Løp i sikkerhet

Så langt er det ikke kommet flere detaljer om hendelsen, men vitner forteller om både flere eksplosjoner og skyting.

Et av dem, Mirzahussain Sadid, sier til nyhetsbyrået DPA at han hørte tre eksplosjoner og skyting, og at han så røyk fra en bygning.

– Vi begynte å løpe ut fra bygningen. Mens jeg løp utenfor, hørte jeg litt skyting og lyden av granater som gikk av i nærheten, sier Akbar Khan Sahadat, som er aktor ved statsadvokatens kontor like ved stedet der eksplosjonen skjedde.

Fredssamtaler

Taliban har tidligere stått bak en rekke angrep i Kabul. Også IS' afghanske fløy har utført flere blodige angrep mot sivile i hovedstaden.

Eksplosjonen skjer under den muslimske fastemåneden ramadan, idet forhandlere fra USA og Taliban er samlet i Qatars hovedstad Doha for å diskutere seg fram til en avtale som skal få slutt på den snart 18 år lange krigen.

Under et fredsmøte i Kabul i forrige uke, en såkalt loya jirga, tilbød president Ashraf Ghani Taliban våpenhvile på den første dagen av ramadan, men opprørsbevegelsen avviste det.

Les også

  1. To pågrepet etter skoleskyting i USA – syv skadet

Les mer om

  1. Kabul
  2. Afghanistan
  3. Skyting