Verden

Zuckerberg ber myndighetene om hjelp

For å beskytte privatliv og data og hindre valginnblanding og spredning av hatytringer, trengs det nye regler for internett, mener Facebooks Mark Zuckerberg.

Facebook-sjef Mark Zuckerberg mener selskaper som hans har for mye ansvar og makt når det gjelder regulering av internett, og ber myndigheter rundt om i verden om hjelp. Foto: AP / NTB scanpix.

 • NTB-DPA

– Teknologi er en stor del av livene våre, og selskaper som Facebook har et enormt ansvar, skriver Zuckerberg i et innlegg i avisen Washington Post lørdag.

Facebook-sjefen mener myndigheter og tilsynsorganer må ta en mer aktiv rolle i reguleringen av internett, slik at alt ikke er opp til selskaper som det han grunnla da han var student på Harvard.

– Hver eneste dag tar vi beslutninger om hva slags ytringer som er hatytringer, hva som utgjør politisk reklame, og om hvordan vi skal avverge sofistikerte dataangrep, skriver Zuckerberg.

– Dette er viktig for å holde samfunnet vårt trygt. Men hvis vi hadde startet fra begynnelsen, hadde vi ikke bedt bedrifter om å ta disse beslutningene alene, fortsetter han.

Han lister videre opp fire områder der han mener det trengs mer regulering: Skadelig innhold, valgsikkerhet, privatliv og dataportabilitet.

Facebook har tidligere vært gjenstand for skarp kritikk på alle disse områdene. Senest denne måneden var selskapet i hardt vær, da fordi mannen som skjøt og drepte 50 mennesker i en moské på New Zealand livestreamet dette på Facebook.

Det sosiale mediet har også fått kritikk for å tillate russiskstøttede troll-kontoer å spre politisk reklame med hensikt å påvirke det amerikanske presidentvalget i 2016, samt personopplysningsskandalen rundt Cambridge Analytica.

Les mer om

 1. Facebook
 2. Teknologi
 3. Sosiale medier
 4. Mark Zuckerberg

Relevante artikler

 1. VERDEN
  Publisert:

  Twitter slutter med politisk reklame

 2. VERDEN
  Publisert:

  Britiske politikere anklager Facebook for å opptre som «digitale gangstere»

 3. VERDEN
  Publisert:

  Amnesty: Google og Facebooks forretningsmodeller truer menneskerettighetene

 4. VERDEN
  Publisert:

  Facebook-ansatte med protestbrev mot ledelsen

 5. VERDEN
  Publisert:

  Facebook med nye retningslinjer om hatefullt innhold. Storannonsør legger press på Facebook og Twitter.

 6. ØKONOMI
  Publisert:

  Bloomberg-kommentar: Mark Zuckerberg har et nytt svar på bitcoin