Verden

Zuckerberg ber myndighetene om hjelp

For å beskytte privatliv og data og hindre valginnblanding og spredning av hatytringer, trengs det nye regler for internett, mener Facebooks Mark Zuckerberg.

Facebook-sjef Mark Zuckerberg mener selskaper som hans har for mye ansvar og makt når det gjelder regulering av internett, og ber myndigheter rundt om i verden om hjelp. AP / NTB scanpix.

 • NTB-DPA

– Teknologi er en stor del av livene våre, og selskaper som Facebook har et enormt ansvar, skriver Zuckerberg i et innlegg i avisen Washington Post lørdag.

Facebook-sjefen mener myndigheter og tilsynsorganer må ta en mer aktiv rolle i reguleringen av internett, slik at alt ikke er opp til selskaper som det han grunnla da han var student på Harvard.

– Hver eneste dag tar vi beslutninger om hva slags ytringer som er hatytringer, hva som utgjør politisk reklame, og om hvordan vi skal avverge sofistikerte dataangrep, skriver Zuckerberg.

– Dette er viktig for å holde samfunnet vårt trygt. Men hvis vi hadde startet fra begynnelsen, hadde vi ikke bedt bedrifter om å ta disse beslutningene alene, fortsetter han.

Han lister videre opp fire områder der han mener det trengs mer regulering: Skadelig innhold, valgsikkerhet, privatliv og dataportabilitet.

Facebook har tidligere vært gjenstand for skarp kritikk på alle disse områdene. Senest denne måneden var selskapet i hardt vær, da fordi mannen som skjøt og drepte 50 mennesker i en moské på New Zealand livestreamet dette på Facebook.

Det sosiale mediet har også fått kritikk for å tillate russiskstøttede troll-kontoer å spre politisk reklame med hensikt å påvirke det amerikanske presidentvalget i 2016, samt personopplysningsskandalen rundt Cambridge Analytica.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Facebook
 2. Teknologi
 3. Sosiale medier
 4. Mark Zuckerberg

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Twitter slutter med politisk reklame

 2. VERDEN

  Britiske politikere anklager Facebook for å opptre som «digitale gangstere»

 3. VERDEN

  Amnesty: Google og Facebooks forretningsmodeller truer menneskerettighetene

 4. VERDEN

  Facebook-ansatte med protestbrev mot ledelsen

 5. VERDEN

  Facebook med nye retningslinjer om hatefullt innhold. Storannonsør legger press på Facebook og Twitter.

 6. DEBATT

  Facebook støtter nye globale skatteregler | Nick Clegg