Verden

Titalls koalaer funnet døde etter skoghogst i Australia

Titalls koalaer er blitt avlivet og rundt 80 er blitt behandlet for skader etter skoghogst i en eukalyptusplantasje i delstaten Victoria i Australia.

 • NTB-AFP-DPA

Miljøetaten i delstaten etterforsker det de kaller en «veldig urovekkende hendelse» i en eukalyptusplantasje nær byen Portland etter at det har blitt funnet svært mange døde koalaer.

Etaten sier hendelsen ble oppdaget da innbyggere meldte fra at de så døde koalaer som har blitt samlet sammen i hauger av bulldosere de siste dagene.

Les også

Unntakstilstand i Australias hovedstad på grunn av skogbrann

En entreprenør skal ifølge skogbruksforeningen AFPA ha hogd skog i området i november i samsvar med gjeldende lover og regler før de resterende trærne ble jevnet med jorden av bulldosere etter at entreprenøren dro. I trærne skal det ha sittet svært mange koalaer.

– Det er foreløpig uklart hvem som hogde trærne med koalaene som tilsynelatende fortsatt var i dem, men det er helt sikkert at dette ikke var en plantasje eller et skogbruksfirma, sier administrerende direktør Ross Hampton i skogbruksforeningen.

Les også

Australia frykter at over 8000 koalaer har mistet livet i skogbranner

Organisasjonen Friends of the Earth kaller hendelsen en «massakre». Ifølge dem er flere hundre koalaer døde eller skadde.

– De fant koalaer som var kjørt over av bulldosere. Våre lokale kilder fortalte oss at de kunne lukte råtne koalaer. Det er en massakre, sier koalaforsker Anthony Amis i Friends of the Earth til nyhetsbyrået DPA.

Titusenvis av koalaer har også dødd i skogbrannene som har herjet i Australia de siste månedene. I motsetning til i delstaten New South Wales og Queensland er ikke koalaene en truet art i Victoria. I noen områder har det vært for mange av dem, noe som har ført til mangel på mat.

De som står bak koaladødsfallene kan vente seg store bøter.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Australia

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Tusenvis er alt drept av skogbrannene. Nå trues koalaene av mennesker.

 2. VERDEN

  Frykter «megabrann» i Australia de neste dagene

 3. VERDEN

  Jubel over etterlengtet regn i Australia - men brannfaren er langt fra over

 4. VERDEN

  Skogbrannene danner ildsprutende skyer

 5. VERDEN

  Australia truffet av hagl på størrelse med golfballer

 6. VERDEN

  Brannmenn flykter i Australia