Verden

Satte fyr på restaurant i Atlanta der svart mann ble drept

Et døgn etter at en svart mann ble skutt og drept av politiet utenfor en restaurant i Atlanta, ble restauranten brent ned.

Wendy's-restauranten i full fyr lørdag. Den brant ned til grunnen. Rayshard Brooks, en svart mann ble skutte og drept av politiet der ett døgn før. Han lå og sov i en feilparkert der drive-in-kundene skulle kjøre. Ben GrayAtlanta Journal-Constitution / AP / NTB scanpix

 • NTB

Restauranten brant i 45 minutter før brannmannskaper fikk slukket brannen, og da var bygningen redusert til kullrester. Brynn Anderson / AP / NTB scanpix

Ifølge Reuters stengte demonstranter av en hovedvei i Atlanta lørdag før de satte fyr på Wendy’s-restauranten der den tragiske hendelsen fant sted rundt et døgn i forveien. 27 år gamle Rayshard Brooks sov i en feilparkert bil som angivelig sto i veien for restaurantens kunder, og endte med å bli skutt og drept av politiet utenfor restauranten fredag.

Lørdag gikk politisjef Erika Shield i Atlanta av som følge av det som skjedde, men det forhindret ikke videre reaksjoner. Urolighetene brøt ut etter solnedgang. Restauranten brant i 45 minutter før brannmannskaper fikk slukket brannen, og da var bygningen redusert til kullrester.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. George Floyd
 2. USA

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Kraftige protester etter nytt drap på svart mann. Politisjefen går av.

 2. VERDEN

  17 skutt og drept i Chicago i 4. juli-helgen

 3. VERDEN

  USA raser: Én person drept etter skudd mot demonstranter i Detroit. Portforbudet brutt i Minneapolis.

 4. VERDEN

  Forsker: Det er blitt mer Ville Vesten i svenske gjenger – frykter at flere uskyldige blir drept

 5. VERDEN

  Fem personer døde etter gisselsituasjon i kirke i Sør-Afrika

 6. VERDEN

  Voldelige opptøyer fortsetter i USA. Portforbud innført i 25 byer.