Verden

Kongressen åpner granskning av Farages USA-reise

Kongressen åpner granskning for å finne ut hvorfor Nigel Farage fikk innreise i USA, der han lørdag deltok på president Donald Trumps folkemøte.

Kongressen har åpnet granskning av Nigel Farages reise til USA. Her snakker han ved den konservative konferansen CPAC i februar. Jose Luis Magana / AP / NTB scanpix

 • NTB

Det er den demokratiske kongressrepresentanten Bennie G Thompson, som leder komiteen for innenlands sikkerhet, som åpner etterforskningen, melder Sky News.

USA har innført innreiseforbud for folk som reiser fra Storbritannia, med unntak av amerikanske statsborgere, deres familiemedlemmer og individer med spesialtillatelse.

Thompson har sendt brev til Chad Wolf, som er fungerende minister for innenlands sikkerhet, der han ber om alle relevante dokumenter tilknyttet avgjørelsen om å «frafalle innreiseforbudet for Mr. Farage».

Til Sky sier Thompson at han i en uttalelse fra det amerikanske grensesikkerhetsbyrået CBP har fått oppgitt at brexitgeneralen først ble nektet å gå om bord da han forsøkte å fly fra Storbritannia til USA, på grunn av reiserestriksjoner.

Men etter en gjennomgang av saken, fant departementet for innenlands sikkerhet at Farages reise var tillatt, fordi hans innreise i USA «ville være i den nasjonale interessen».

I brevet til Wolf ber Thompson om innsyn i all kommunikasjon om Farages USA-tur tilbake fra 14. mars, og dokumentasjon som viser hvem som tok avgjørelsen om å gi Farage innreisetillatelse.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Rapport: USA sent ute med å stanse innreise fra Europa

 2. VERDEN

  Storbritannia åpner for å gi borgere i Hongkong statsborgerskap

 3. VERDEN

  Sersjant tilknyttet ekstremistbevegelsen Boogaloo siktet for politidrap i USA

 4. VERDEN

  USA jubler over britenes utestengning av Huawei fra 5G-nettet

 5. VERDEN

  Lørdag morgen åpnes engelske barer. Nødetatene er i beredskap.

 6. VERDEN

  Demonstrasjonene i USA: Trump sender flere føderale styrker til Portland