Verden

En halv million mennesker isoleres i Kina

Kinesiske myndigheter plasserer en halv million mennesker i isolasjon for å bekjempe et nytt smitteutbrudd utenfor hovedstaden Beijing.

Det siste døgnet er det registrert 14 nye virustilfeller i Beijing. Siden midten av juni er 311 tilfeller oppdaget og millioner av innbyggere er blitt testet. Foto: Mark Schiefelbein / AP / NTB scanpix

 • NTB-AFP

De strenge restriksjonene blir innført for nær en halv millioner mennesker som bor i provinsen som omkranser hovedstaden Beijing, og kommer som følge av et nytt utbrudd av koronasmitte på søndag. Myndighetene advarer om at virusutbruddet fremdeles er «alvorlig og komplisert».

Etter at Kina i stor grad fikk smittespredningen under kontroll, har hundrevis av mennesker blitt smittet i Beijing. De siste ukene er nye tilfeller avdekket i naboprovinsen Hebei.

Helsemyndighetene opplyste søndag at fylket Anxin, som ligger om lag 150 kilometer fra Beijing, blir «stengt av og kontrollert» på samme måte som Wuhan ble tidligere i år.

Bare en person fra hver familie får lov til å gå ut én gang per dag for å kjøpe nødvendige varer som mat og medisin.

Avstengingen skjer etter at 14 nye virussmittede ble rapportert det siste døgnet i Beijing. Siden midten av juni er 311 tilfeller oppdaget og millioner av innbyggere er testet.

Utbruddet i Beijing er sporet til markedet Xinfadi, som forsyner store deler av byen med ferskvarer. Forretninger i Anxin har levert fisk til Xinfadi-markedet, melder det statlige nyhetsbyrået Xinhua.

I Anxin er det meldt om 12 nye tilfeller av koronasmitte, inkludert 11 som er koblet til Xinfadi, skriver avisen Global Times.

De nye tilfellene i Beijing har økt frykten for en gjenoppblomstring av covid-19-viruset i Kina.

Les mer om

 1. Koronaviruset
 2. Koronaviruset

Koronaviruset

 1. NORGE

  Påbud om munnbind: Så mange må bruke munnbind før det hjelper

 2. NORGE

  Direkteblogg om korona

 3. VERDEN

  Spår dyster vinter i Europa: – Vi ser for oss høye dødstall

 4. DEBATT

  Inntil vaksiner gir effektiv flokkimmunitet, må vi begrense spredning på bred front

 5. NORGE

  Nye nasjonale tiltak: Dette må du vite

 6. NORGE

  Kan man legges det i fryseren? Eller helle kokende vann over? Her får du svar om hvordan viruset drepes i tøymunnbind.