Labour granskes for mulig antisemittisme

Storbritannias menneskerettighetskommisjon har iverksatt en gransking av påstandene om ulovlig antisemittisme i Labour-partiet.

Den britiske likhets- og menneskerettighetskommisjonen har iverksatt en gransking av partiet Labour og partileder Jeremy Corbyn for mulig antisemittisme. Foto: AP / NTB scanpix

Ifølge kommisjonen dreier granskingen seg om partiet ulovlig har diskriminert eller trakassert folk fordi de er jøder.

Labour har den siste tida vært herjet av beskyldninger om at partiet er blitt stadig mer fiendtlig overfor jøder, særlig på grunn av partileder Jeremy Corbyns uttalte støtte til palestinerne.

I begynnelsen av mai vedtok det jødiske forbundet i Labour et mistillitsforslag mot Corbyn for hans håndtering av flere partisaker om antisemittisme. Ifølge britiske medier har 249 varsler om antisemittisme i partiet ikke blitt behandlet.

Selv sier partiet tirsdag at de fullt ut vil støtte, forsvare og hegne om det jødiske fellesskapet og er imot enhver form for antisemittisme.

Men parlamentsmedlem Luciana Berger, som selv forlot Labour tidligere i år delvis på grunn av antisemitt-anklagene, påpeker at terskelen for å igangsette en granskingsprosess er svært høy.

– At det i det hele tatt er funnet grunn til å granske, er grovt i seg selv, sier hun.