Verden

CNN-reporters akkreditering inndratt av Det hvite hus

CNNs Jim Acosta har fått akkrediteringen til Det hvite hus inndratt etter en konfrontasjon med president Trump. Uakseptabelt, sier presselosjen.

  • og NTB
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

– Det hvite hus har inntil videre inndratt akkrediteringen til reporteren som var involvert, sier talskvinne Sarah Huckabee Sanders i Det hvite hus og legger til at Acosta er utestengt fra Det hvite hus.

Opptrinnet skjedde da president Donald Trump onsdag holdt en pressekonferanse der han blant annet omtalte mellomvalget i USA som en stor suksess for republikanerne.

Den gode stemningen forsvant da han fikk kritiske spørsmål om blant annet hvorfor han har kalt migrantkaravanen i Mexico for en «invasjon» og hvorfor han i en valgkampvideo har koblet en drapsdømt mexicaner til karavanen.

Holdt på mikrofonen

Spørsmålene fikk Trump til å be flere journalister sette seg ned, samtidig som han karakteriserte en av dem som «frekk og forferdelig». Acosta var blant dem som fikk gjennomgå, og en Trump-medarbeider forsøkte å ta fra ham mikrofonen.

Sanders beskylder Acosta for å ha «lagt hendene sine på en ung kvinne som bare forsøkte å gjøre jobben sin som praktikant i Det hvite hus». Det er «fullstendig uakseptabelt», sier Sanders.

President Donald Trump retter pekefingeren mot CNN-reporter Jim Acosta mens han blir fratatt mikrofonen under en pressekonferanse i Det hvite hus onsdag.
Les også

Hva betyr valgresultatet for Trumps sjanser til gjenvalg?

Ikke godtatt

«Uakseptabelt» er også en karakteristikk presselosjen i Det hvite hus bruker i sin reaksjon etter at Acostas adgangskort ble inndratt.

– Korrespondentforeningen i Det hvite hus protesterer på det sterkeste mot Trump-administrasjonens beslutning om å bruke sikkerhetsklareringen fra Secret Service som et verktøy for å straffe en reporter de har et anstrengt forhold til. Vi oppfordrer Det hvite hus til umiddelbart å gjøre om på denne svake og feilaktige beslutningen, heter det i en uttalelse fra foreningen.

Vil du lese flere artikler fra Aftenpostens utenriksredaksjon? Følg oss på Facebook og Twitter.

Les også

  1. Gjennomtrekket i Trump-administrasjonen er stort. Disse har sluttet siden januar 2017.

  2. Med disse sakene vil de gjøre livet surt for Trump: 78-åring ligger an til å lede angrepet mot Det hvite hus

  3. En død bordelleier, et rødt rev og kanskje en hundreårsrekord

Les mer om

  1. Amerikansk politikk
  2. CNN
  3. Donald Trump