45 av verdens aller beste pressebilder oppsummerer 2017

Aftenpostens har plukket ut noen av våre egne fotografer og nyhetsbyråene Associated Press (AP) og Reuters beste bilder fra rundt om i verden i år.

Folk ble kastet opp i luften da motdemonstranter ble meid ned av en bil under en marsj for nazister og andre høyreekstreme i Charlottesville 12. august. En kvinne ble drept i angrepet.

Du kan rulle deg gjennom billedgalleriet eller trykke på ett av bildene for å få opp en bildekarusell med større bilder.

Donald Trump venter på å gå ut mot podiet under innsettelsesseremonien utenfor Kongressen i Washington 20. januar.
Afrikanske migranter prøver å holde varmen på dekk om bord på skipet Golfo Azzurro i Middelhavet. Bildet er tatt 27. januar.
I januar og februar rammet en drapsbølge den svenske byen Malmö. Her går hverdagen videre på bussholdeplassen der Ahmed Obaid (16) ble drept en måned i forveien. Mange av drapene kan knyttes til gjengkonflikter, men flere andre har også blitt rammet av volden i Sveriges tredje største by.
En iraksk spesialsoldat sikrer en IS-kriger som nettopp er blitt skutt i Mosul. Bildet er tatt 3. mars i år, da det fortsatt var harde lamper mellom IS og irakske styrker.
En mann bærer sin datter ut av et IS-kontrollert område i den irakske byen Mosul 4. mars.
Fem personer ble drept og 15 ble såret i et terrorangrep i Stockholm 7. april. Dagen etter ble byens gater ble fylt med blomster og sorg.
En demonstrant blir pågrepet av politiet i Moskva 26. mars.
Nordkoreanske soldater feirer at det er 105 år siden Nord-Koreas grunnlegger Kim Il-sung ble født. Den enorme markeringen skjedde 15. april.
Svært mange Hizbollah-krigere har mistet livet i krigen i Syria. Her kommer to barn hjem fra skolen i Beirut i Libanon. De passerer plakatene av sin far og onkel. Begge ble drept i den Iran-støttede militsens kamp i Syria.
Et isfjell driver forbi Ferryland på Newfoundland i Canada 16. april.
Presidentkandidat Emmanuel Macron kysser kona Brigitte 23. april i år. Macron utklasset noen uker senere høyrepopulisten Marine Le Pen i andre valgrunde og ble Frankrikes president.
Pressetalsmann Sean Spicer og stabssjef Reince Priebus fikk begge korte perioder i Det hvite hus. Her sitter de to i solen utenfor Vestfløyen 2. mai. To måneder senere hadde de begge sluttet, i likhet med mange andre av Trumps høytstående rådgivere.
En palestinsk demonstrant bruker en slynge til å kaste steiner mot israelske soldater i nærheten av den jødiske bosetningen Beit El, som ligger like i nærheten av Ramallah på Vestbredden, nord for Jerusalem. Bildet er tatt 11. mai.
Frankrikes nyutnevnte president Emmanuel Macron kjører i militærkortesje opp Champs-Élysées mot Arc de Triomphe (Triumfbuen) i Paris 14. mai.
Demonstranter brukte blant annet brannbomber i de harde sammenstøtene med politiet i Venezuela. Dette bildet er tatt i San Cristobal 29. mai. Landet har store økonomiske problemer, og det har vært kraftige demonstrasjoner mot president Nicolas Maduro i året som har gått.
11 år gamle Tomas ble funnet alene i Mosul i Irak etter at IS ble jaget ut av byen. Han er én av cirka 800 barn som er blitt funnet uten noen familiemedlemmer siden kampene startet i Mosul i oktober i fjor. I desember i år erklærte irakske myndigheter at IS er helt jaget ut av landet.
En rakett blir avfyrt mot en IS-stilling i Mosul.
President Donald Trump og hans russiske kollega Vladimir Putin møttes under G-20-toppmøtet 7. juli. På hjemmebane har Russland og landets innblanding i fjorårets presidentvalg preget Trumps første år som president.
En mann spyles med vannkanoner under en demonstrasjon mot G20-toppmøtet, som ble avholdt i den tyske byen Hamburg. Bildet er tatt 8. juli.
En politibetjent dagen etter at 22 personer ble drept og 119 såret da en mann detonerte en bombe etter en konsert med popstjernen Ariana Grande.
I likhet med mange andre av de europeiske byene som i år ble rammet av terror, ble Manchesters gater fylt med blomster til minne om de drepte.
Presidentflyet Air Force One tar av fra Las Vegas etter et besøk fra president Donald Trumps. 58 mennesker ble drept i et angrep i byen 1. oktober. I forgrunnen kan man se de to knuste vinduene der gjerningsmannen åpnet ild mot folkemengden. Mannen hadde 23 våpen. Flere av dem var modifisert for å kunne skyte tilnærmet som automatvåpen.
George Cochrum og Caroline Wheeler vasser ned en oversvømt del av motorveien I-610 27. august. De to flykter fra stormen Harvey, som rammet Houston og andre områder i Texas i sommer.
Folk evakuerer fra den tropiske stormen Harvey i Houston i Texas 28. august.
Dette propagandabildet viser at Nord-Koreas leder Kim Jong-un fulgte med under oppskytingen av en Hwasong-12-rakett 16. september i år.
Mens åsene rundt står i lys lue, nyter folk den fine sommerdagen på stranden i Bormes-les-Mimosas i Frankrike 26. juli.
71 mennesker mistet livet da det tok fyr i boligblokken Grenfell Tower i London 14. juni. Brannen spredte seg så raskt fordi bygget var kledd med plater som lett tok fyr.
Etter brannen var det store protester. Mange mente myndighetene hadde gjort for lite for å forhindre brannkatastrofen. Ettermiddagen etter at brannen brøt ut, veltet fortsatt røyken ut av den fullstendig ødelagte høyblokken.
Trump-rådgiver Kellyanne Conway med beina i sofaen mens presidenten møter lederne for USAs tradisjonelt svarte universiteter i Det ovale kontor.
Folk ble kastet opp i luften da motdemonstranter ble meid ned av en bil under en marsj for nazister og andre høyreekstreme i Charlottesville 12. august. En kvinne ble drept i angrepet.
Vettskremte mennesker rømmer fra gaten Las Ramblas i Barcelona under terrorangrepet 17. august. Til sammen ble 16 mennesker drept i Barcelona og Cambrils da åtte islamister brukte kniver, økser og biler for å forsøke å drepe så mange som mulig.
IS-terroristene tjente 400 millioner i måneden på olje. Da de ble jaget, saboterte de pumpene. Her transporteres olje fra Ash Shaddadi-feltet i Syria med tankbiler. Produksjonen er nå svært begrenset sammenlignet med potensialet.
President Robert Mugabe på en av sine aller siste offentlige opptredener som Zimbabwes president. Bildet er tatt under en seremoni på Zimbabwe Open University utenfor Harare 17. november. Fire dager senere ble 93-åringen tvunget til å gå av. Da hadde militæret i landet gjennomført et kupp og innsatt Mubages tidligere visepresident, Emmerson Mnangagwa, som president.
En palestinsk demonstrant bruker en sprettert til å kaste stein mot israelske sikkerhetsstyrker i Betlehem på Vestbredden. Bildet er tatt på 69-årsmarkeringen for opprettelsen av staten Israel. Dagen kalles «nakba» – katastrofen – av palestinerne.
Med en leid bil kjørte en mann ned en sykkelvei på Manhattan 31. oktober i år. Gjerningsmannen kjørte rundt 1,3 kilometer på sykkelveien før pickupen kræsjet med en skolebuss. Åtte personer ble drept i terrorangrepet.
Et helikopter slipper tusenvis av liter med vann ned på et bolighus mens brannmannskapene kjemper mot en stor skogbrann i California i oktober. Bildet er tatt i Anaheim, som ligger like utenfor storbyen Los Angeles.
Det var fortsatt noen hundre IS-medlemmer som holdt stand og noen tusener sivile tilbake i Raqqa da Aftenposten besøkte den syriske byen i høst. Bare noen dager senere ble de siste IS-krigerne kastet ut av byen som en gang var «hovedstaden» i det selverklærte kalifatet.
En soldat redder fem år gamle Selma ut av den da fortsatt IS-kontrollerte delen av Raqqa. 17. oktober ble de siste IS-krigerne drept eller drevet ut av byen.
Etter at IS ble kastet, kunne jentene igjen begynne på skolen i Raqqa.
Tusenvis av demonstranter tok til gatene 8. oktober for å demonstrere mot at Catalonia erklærte sin uavhengighet fra Spania.
Men mange protesterte også for at Catalonia burde løsrive seg fra Spania. Dette bildet viser en student ved siden av et katalansk flagg dagen etter den ulovlige folkeavstemningen som 1. oktober sa ja til uavhengighet.
Flere tusen rohingyaer, en muslimsk folkegruppe i Myanmar, har i år flyktet over grensen til Bangladesh. Her ankommer flyktninger fastland i Bangladesh.
Flyktningene lever nå under kummerlige kår i flyktningleirer langs grensen.
Denne leiren ligger like utenfor Cox’s Basar. Myanmars forfølgelse av rohingyane er blitt fordømt av en hel verden.
I desember herjer igjen store skogbranner California. Dette bildet er tatt ved Santa Ana Road, ikke langt fra Ventura, 9. desember.