Verden

Kvinne mistenkt for tre drap i Maryland

En kvinne skjøt og drepte tre personer i byen Aberdeen i den amerikanske delstaten Maryland torsdag, før hun tok sitt eget liv, opplyser politiet.

En politimann rykker ut til en skyteepisode i Harford fylke i den amerikanske delstaten Maryland. Foto: Jerry Jackson / AP / NTB scanpix

 • NTB

Den mistenkte var en 26 år gammel midlertidig ansatt ved apotekkjeden Rite Aids distribusjonssenter, opplyser sheriff Jeffrey R. Gahler. Kvinnen var kritisk skadd da hun ble pågrepet etter skytingen, og døde senere av skadene.

Det var et håndvåpen som ble brukt i skytingen, og Gahler opplyser at politiet ikke løsnet skudd i forbindelse med hendelsen.

De aller fleste masseskytinger av denne typen blir utført av menn.

En tjenestemann fra det føderale byrået for alkohol, tobakk, våpen og sprengstoff leter med hund utenfor industriområdet der flere personer ble skutt og drept i delstaten Maryland. Skytingen skjedde i apotekkjeden Rite Aids distribusjonssenter. Foto: Jose Luis Magana / AP / NTB scanpix

Nyhetsbyrået AP, som har vært i kontakt med pårørende til ansatte ved senteret, skriver at kvinnen skal ha kranglet med kolleger etter et møte. Skytingen skal ifølge byrået ha startet på et pauserom.

I tillegg til de drepte, ble flere andre såret.

Politi ble sendt til stedet like etter klokken 9 torsdag morgen, lokal tid. Mannskap fra FBI og det føderale byrået for alkohol, tobakk, våpen og sprengstoff (ATF) rykket også ut.

En polititjenestemann snakker med en bilfører ved åstedet for torsdagens masseskyting i Aberdeen i delstaten Maryland. Foto: Steve Ruark / AP / NTB scanpix

Aberdeen er en liten by som ligger nordøst for Baltimore. Skytingen skjedde på et lageranlegg som tilhører apotekkjeden Rite Aid, ifølge Susan Henderson, en talsperson for selskapet.

Torsdagens angrep skjedde nesten tre måneder etter at en bevæpnet mann angrep et avislokale i Annapolis i samme delstat og drepte fem ansatte.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. USA
 2. Vold
 3. Skyting

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Gjerningsmannen og hans søster kom sammen til åstedet

 2. VERDEN

  Fire politifolk drept i knivangrep i Paris. Gjerningsmannen skutt og drept.

 3. VERDEN

  Ti år gammel jente blant de drepte i skyting i Toronto

 4. VERDEN

  Skyteepisode i USA. Fire politifolk og flere sivile er skutt. Minst én person er død.

 5. VERDEN

  Bekrefter massakre i Brasil - 11 skal være drept

 6. VERDEN

  Tysk gjerningsmann filmet angrep