Verden

Russland skylder på Israel for nedskyting av russisk fly

Russlands forsvarsdepartement har formelt gitt Israel skylden for at et russisk militærfly ble skutt ned ved et uhell av en syrisk luftvernrakett.

Russlands forsvarsdepartement har formelt gitt Israel skylden for at et russisk militærfly ble skutt ned ved et uhell av en syrisk luftvernrakett. Foto: Sebastian Scheiner / AP / NTB scanpix
  • og NTB

I en fersk rapport om nedskytingen som fant sted 17. september, hevder Russland at Israel førte dem bak lyset om nedskytingen, noe de mener hindret flyet i å bevege seg til et tryggere område, skriver den israelske avisen Haaretz.

15 russiske soldater mistet livet i nedskytingen som skjedde samtidig som israelske jagerfly gjennomførte angrep mot et syrisk militæranlegg i byen Latakia. Russerne anklager Israel for å ha brukt det russiske flyet til å dekke seg selv.

De anklager også det israelske luftvåpenet for å ha varslet angrepet bare ett minutt i forveien slik at det russiske flyet ikke greide å komme seg unna tidsnok.

– Vi har sendt 310 varslinger til Israel siden vi inngikk en samarbeidsavtale, mens de kun har sendt oss 25. Dette er en ekstremt utakknemlig respons på alt Russland har gjort for Israel, sier talsmann Igor Konasjenkov i det russiske forsvarsdepartementet.