Russland utviser 23 britiske diplomater

Russland utviser 23 britiske diplomater og stanser aktivitetene til Det britiske konsulatet.

Russlands president Vladimir Putin kom lørdag med landets svar til Storbritannia.

Det opplyser det russiske utenriksdepartementet lørdag. Beslutningen ble kunngjort få dager etter at Storbritannia ga beskjed om at 23 russiske diplomater må forlate Russlands ambassade i London.

Den diplomatiske feiden kommer etter at den tidligere russiske dobbeltagenten Sergej Skripal (66) og datteren Julia (33) ble funnet bevisstløse på en benk i byen Salisbury søndag 4. mars.

Politiet har opplyst at de to russiske ofrene ble utsatt for en nervegift og etterforsker saken som drapsforsøk.

Tidligere denne uken sa Storbritannias utenriksminister Boris Johnson at det var overveldende sannsynlig at Russlands president Vladimir Putin selv beordret giftangrepet og ga grønt lys til å bruke det kjemiske våpenet på britisk jord.

Britenes statsminister Theresa May besøkte den gamle katedralbyen Salisbury torsdag formiddag, der den tidligere russiske dobbeltagenten Sergej Skripal (66) og datteren Julia (33) ble funnet bevisstløse på en benk søndag 4. mars.

– Det skjedde i Storbritannia, men det kunne skjedd hvor som helst, og vi står sammen imot det, sa statsminister Theresa May da hun kom til den gamle katedralbyen Salisbury torsdag formiddag.

Det var her den tidligere russiske dobbeltagenten Sergej Skripal (66) og datteren Julia (33) ble funnet bevisstløse på en benk søndag 4. mars.

Dette er første gang en nervegift ble brukt i Europa etter annen verdenskrig, ifølge en felles uttalelse fra USA, Tyskland og Frankrike.

– Det er ingen alternativ konklusjon til at den russiske staten er skyldig i drapsforsøket på Skripal og datteren, sa May da hun onsdag ettermiddag la frem straffereaksjonene mot Russland.