Verden

Kina og USA trapper opp handelskrigen

USA har innført 25 prosent toll på en rekke kinesiske varer til en verdi av 16 milliarder dollar. Kina svarer med samme mynt.

En mann går forbi et skilt på en restaurant i Guangzhou i Guangdon-provinsen i Kina. På skiltet står det at amerikanske kunder vil måtte betale 25 prosent mer enn andre kunder fra den dagen president Donald Trump startet handelskrigen mot Kina. Foto: AP / NTB scanpix. AP / NTB scanpix.

 • NTB

De amerikanske tollene trådte i kraft ved 6-tiden norsk tid torsdag. Om lag en halvtime senere bekreftet det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua at Kina hadde svart med samme mynt.

Kina har en «klar mistanke» om at de amerikanske tiltakene er et brudd på handelsreglene til Verdens handelsorganisasjon (WTO), heter det i en uttalelse fra det kinesiske handelsdepartementet. Videre understrekes det igjen at Kina vil klage inn USA til WTO.

Den nye amerikanske tollen kommer i tillegg til tollen på 25 prosent som USA innførte mot en rekke andre kinesiske varer verdt 34 milliarder dollar 6. juli. Kina lovet også den gang å svare med samme mynt.

Trump-administrasjonen har varslet at de også står klare til å innføre toll mot ytterligere kinesiske importvarer verdt opptil 200 milliarder dollar, og Kina har lovet ytterligere mottiltak.

Opptrappingen i handelskrigen kommer samme dag som Kinas visehandelsminister reiste til USA for nye handelssamtaler.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Kina
 2. USA
 3. Handelskrig

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Trump-administrasjonen bekrefter innføring av ny toll mot Kina

 2. VERDEN

  Avis: Trump innfører ny Kina-toll

 3. VERDEN

  Kina handelsoverskudd med USA rekordhøyt

 4. VERDEN

  Kina vil slå tilbake mot Trumps nye straffetoll

 5. VERDEN

  USA trapper opp handelskrigen med ny toll på varer fra Kina

 6. VERDEN

  USA-toll på kinesiske varer er trådt i kraft