Verden

Politisk parti i Thailand stopper valgkamp etter kritikk fra kongen

Thai Raksa Chart stopper lørdagens valgkampplaner etter at Thailands konge kritiserte søsteren for å stille som statsministerkandidat.

Bildet av Thailands prinsesse Ubolratana holdes opp av Thai Raksa Chart-partiets leder under en kunngjøring i valgkommisjonen i Bangkok fredag. Foto: AP / NTB scanpix

 • NTB

Fredag nominerte partiet prinsesse Ubolratana til statsministerkandidat, noe som ikke falt i god jord hos den sittende kong Maha Vajiralongkorn. Thai Raksa Chart har derfor besluttet å stoppe partiets valgkamp foreløpig.

– Akkurat nå må vi reorganisere, og vi vil straks komme med en uttalelse om våre fremtidsplaner, sier et høytstående partimedlem til DPA.

Thailands konge sa i en uttalelse fredag at han mener det er upassende og grunnlovsstridig at prinsesse Ubolratana vil bli statsminister. Ubolratana er hans storesøster, den eldste datteren til avdøde kong Bhumibol.

– Å bringe et høytstående medlem av kongefamilien inn i det politiske systemet er i strid med kongelige tradisjoner og nasjonens kultur. Det er upassende, heter det i en sjelden uttalelse fra kongen.

Kongen utstedte sent fredag kveld et dekret der det slås fast at ingen medlemmer av kongefamilien bør involvere seg i politikk. Ordren ble lest opp av kongen selv på statlig fjernsyn, melder AP.

 1. Les også

  En thailandsk popskandale har gitt nytt liv til begrepet «nazi chic»

Les mer om

 1. Thailand

Relevante artikler

 1. VERDEN
  Publisert:

  Thailands konge kritiserer søsterens forsøk på å bli statsminister

 2. VERDEN
  Publisert:

  Thaiprinsessen var en politisk stjerne i 72 timer, men nå kan det bare hviskes om skandalen

 3. VERDEN
  Publisert:

  Syv thailandske partier mener de kan danne regjering

 4. VERDEN
  Publisert:

  Thailands konge skal krones i tre dager til ende

 5. VERDEN
  Publisert:

  Her blir Thailands nye konge båret på gullstol gjennom Bangkok

 6. VERDEN
  Publisert:

  Kongen starter kroningsfest med gave til landets fanger