Verden

Venezuelas forsvarsminister: Militæret lojale til president Maduro

Venezuelas forsvarsminister Vladimir Padrino sier militæret er lojale til president Nicolás Maduro og sier de ikke vil bidra til å bryte blokaden ved grensene.

Forsvarsminister Vladimir Padrino i Venezuela er klar på at ingen i militæret vil svikte landets sittende president Nicolás Maduro og la forsyninger fra utlandet slippe inn i Venezuela.
  • NTB

Uttalelsene kommer til avisen El Nacional tirsdag kveld, etter oppfordringer fra opposisjonsleder Juan Guaidó og USAs president Donald Trump til militært personell om å slutte seg til Guaidos støttespillere og se på opposisjonslederen som Venezuelas president. Guaido har den siste uken lagt press på militært personell og oppfordret dem til å la nødhjelpsforsyninger utenfra slippe forbi blokaden ved landets grenseposter og inn i Venezuela i helgen.

President Trump advarte mandag kveld militært personell i Venezuela om at de risikerer å miste alt om de fortsetter å støtte Maduro.

– Militæret i Venezuela har kun én president, sier Vladimir Padrino.

Han sier militæret ikke vil akseptere et «marionettregjering» eller «ordre fra noen fremmede regjeringer eller makthavere». Han legger til at militæret er i full beredskap ved landets grenser i forkant av de varslede aksjonene og at ingen vil komme inn i Venezuela med forsyningene.

– De vil måtte gå over våre lik, sier Padrino.

Les mer om

  1. Venezuela
  2. Nicolás Maduro