Istanbuls flyplass gjenåpnet etter terrorangrep

Et enormt hull i taket preger ankomsthallen i Atatürk-flyplassen i Istanbul dagen etter at minst 41 mennesker ble drept i et terrorangrep. Men flyplassen er allerede gjenåpnet.

En hjullaster brukes i oppryddingsarbeidet ved åstedet for den ene bombeeksplosjonen ved den internasjonale terminalen. Merk takplatene som henger ned fra taket.

Ankommende passasjerer måtte onsdag balansere forbi raserte områder av flyplassen, mens arbeidere på stillaser hamret løs på veggene, og renholdsarbeidere feide opp glasskår.

Tyrkiske myndigheter er svært opptatt av at flyplassen snarest mulig skal være tilbake i normal drift, og allerede få timer etter angrepet åpnet den offisielt. Men onsdag var fortsatt mange flygninger forsinket eller kansellert.

De tre selvmordsbomberne kom tirsdag kveld til flyplassen i taxi og åpnet ild med automatgevær før de utløste bombene sine i eller ved ankomsthallen. Ifølge tyrkiske myndigheter sto etter alt å dømme IS bak.

Blod måtte vaskes av veggene før flyplassen ble åpnet onsdag.

Politifolk avfyrte skudd mot de tre i et forsøk på å stanse dem før de nådde fram til sikkerhetskontrollen, men de klarte ikke å hindre de voldsomme eksplosjonene.

Ifølge myndighetene ble minst 41 mennesker drept, hvorav 13 utlendinger, og 239 såret. 109 av dem er allerede utskrevet, mens rundt 40 ligger på intensivavdelingen på lokale sykehus.

Den ene eksplosjon skal ha skjedd på parkeringsplassen, de to andre like utenfor den første sikkerhetssonen.