Verden

London, Los Angeles og Paris varsler forbud mot bensin- og dieselbiler

Ordførerkonferansen i Paris samlet mandag de politiske lederne i en rekke metropoler. Fra venstre Quito-ordfører Mauricio Rodas, Cape Town-ordfører Patricia de Lille, Tokyo-guvernør Yuriko Koike, Los Angeles-ordfører Eric Garcett, Paris-ordfører Anne Hidalgo, New York-ordfører Michael Bloomberg, Barcelona-ordfører Ada Colau og Milano-ordfører Giuseppe Sala. Foto: Michel Euler / AP / NTB scanpix

Ordførerne i Paris, London, Los Angeles, København og flere andre byer rundt om i verden lover å forby bensin- og dieselbiler i store deler av byene innen 2030.

  • og NTB

Noen byer går enda raskere fram for å redusere utslipp, og mandagens kunngjøring fra en rekke storbyer er et forsøk på å oppmuntre andre til å gjøre det samme.

Ordførerne lover etter et møte i Paris at de «i økende grad skal skrinlegge forbrenningsmotorer» for å gjøre byene renere og mer støyfrie.

I tillegg til ordførerne i London, Paris og Los Angeles stiller Mexico by, Seattle, Barcelona, Vancouver, Milano, Quito, Cape Town og Auckland seg bak garantien.

Siden USAs president Donald Trump kunngjorde at han trekker landet ut av Parisavtalen, har politikere i USA og andre land i økende grad tatt initiativ for å redusere klimautslipp på lokalt plan.