Verden

Hevder Trump bløffer om Renoir-maleri

President Donald Trump hevder å eie et verdifullt maleri av den franske kunstneren Pierre-Auguste Renoir, men det samme bildet henger på et museum i Chicago.

President Donald Trump hevder å eie et verdifullt maleri av den franske kunstneren Pierre-Auguste Renoir. Museet som eier originalen, avviser påstanden. Foto: AP / NTB scanpix

 • NTB

Art Institute of Chicago kunngjorde fredag ​​at maleriet «To søstre» har vært i dets eie i over 80 år, skriver The New York Post.

Det samme maleriet var imidlertid å se på en av veggene i Donald Trumps luksuriøse leilighet i Trump Tower i New York fjor.

Tim O'Brien, som har skrevet en biografi om Trump, så også maleriet om bord i det private jetflyet til Trump. Da han gjorde Trump oppmerksom på at det umulig kunne være ekte, hevdet Trump det motsatte.

O'Brien fortalte at han hadde vokst opp i Chicago og selv sett Renoir-bildet henge i Art Institute of Chicago, men Trump sto på sitt og fastholdt at han eide originalen.

O'Brien er overbevist om at Trump fortsatt forteller besøkende at Renoir-bildet er ekte, selv om museet nå avviser dette.

– Han tror på sine egne løgner. Han forteller de samme historiene om og om igjen og lukker øynene for fakta, sier O'Brien til Vanity Fair.

En talskvinne for Art Institute of Chicago opplyser til Chicago Tribune at det kjente Renoir-bildet ble donert til museet av Annie Swan Coburn i 1933. Hun hadde kjøpt bildet av en kunsthandler, som hadde kjøpt det direkte fra Renoir i 1891.

Pierre-Auguste Renoir levde fra 1841 til 1919 og bildene hans er i dag blant de mest ettertraktede i kunstverdenen og selges for hundrevis av millioner kroner.

Les mer om

 1. Donald Trump
 2. Kunst
 3. USA

Relevante artikler

 1. VERDEN
  Publisert:

  Trump har utnevnt ny nasjonal sikkerhetsrådgiver for USA

 2. KULTUR
  Publisert:

  Nasjonalmuseet får tidenes gave av Sparebankstiftelsen. Blar opp 187 millioner kroner for verdensberømt kunstverk.

 3. VERDEN
  Publisert:

  Boken til Trumps niese blir ikke stanset

 4. VERDEN
  Publisert:

  Trump hevder de ødela iransk drone – Iran sier de ikke savner noen.

 5. VERDEN
  Publisert:

  Uten Trump blir USA utrygt, sier TV-reklamen. Samtidig overkjører han lokalt politi i storbyer ledet av demokrater.

 6. VERDEN
  Publisert:

  Sist gang hele salen lo av Trump, svarte han ved å stille som presidentkandidat. Hvordan reagerer han denne gangen?