- WikiLeaks er under angrep

Nettstedet varsler publisering av lekkasjer tiltross for hackerangrep søndag kveld.

En tweet fra Wikileaks kan tyde på at nettstedet er utsatt for et massivt hackerangrep.

Les også :

Et stort antall maskiner verden over skal være i ferd med å pumpe nettstedet i senk med trafikk.

“We are currently under a mass distributed denial of service attack” står det i en tweet fra WikiLeaks søndag kveld.

Dette kan tyde på at nettstedet er utsatt for et massivt hackerangrep.

En ny

Les også

Millionlekkasje kan komme når som helst

er ventet om få timer, en lekkasje som ifølge WikiLeaks selv vil «omdefinere verdenshistorien». Lekkasjen omfatter i stor grad diplomatisk post og notater som ikke er ment for offentliggjøring.

Dersom det påståtte hackerangrepet har til hensikt å stoppe lekkasjen, så er dette neppe effektivt. Informasjonen skal allerede være distribuert til flere medier, som står klare til å publisere informasjonen.

Nå melder WikiLeaks i en ny tweet at amerikanske The New York Times, britiske The Guardian, tyske Der Spiegel, spanske El País og franske Le Monde vil publisere dokumentpakken selv om nettstedet går ned.

Lekkasjen kan dreie seg om så mange som 2,7 millioner dokumenter som er sendt fra amerikanske utenriksstasjoner i utlandet til myndighetene i Washington i tidsrommet 2006–2009.

Feilpublisert

Lørdag kveld publiserte det tyske nyhetsmagasinet Der Spiegel tilsynelatende ved en feiltakelse en artikkel om dokumentene.

Artikkelen ble raskt trukket tilbake, men da var det for sent, for innholdet hadde allerede begynt å spre seg på Internett.

Ifølge artikkelen er det blant annet snakk om drøyt 251.000 dokumenter som er sendt til USAs utenriksdepartement fra utenriksstasjoner i hele verden.

— Klokken 22.30 søndag kveld

Assange hevder søndagens lekkasje vil kaste lys over de fleste store politiske spørsmål i arabiske land.

Assange skulle egentlig ha vært til stede personlig på konferansen i Amman, men valgte å tale via videolink fra hemmelig sted fordi han mente Jordan har for tette forbindelse til den amerikanske sikkerhetstjenesten CIA, ifølge NTB.

Ifølge det franske nettstedet OWNI.fr skal avisene publisere artikler om innholdet dokumentene klokka 22.30 norsk tid søndag kveld, men allerede før den tid vil det komme flere lekkasjer.