Hundrevis pågrepet i Hviterussland
Politiet gikk hardere til verks enn på flere uker da opposisjonen demonstrerte i Hviterussland for niende helg på rad.
Dagen før søndagens masseprotester øynet enkelte håp om endring. Da besøkte Aleksandr Lukasjenko opposisjonelle i fengsel.
Men da demonstrantene nok en gang samlet seg i Minsk for å kreve Lukasjenkos avgang, ble de møtt med vannkanon og sjokkgranater.
Journalister pågrepet
Nesten 250 mennesker ble pågrepet i Minsk og 30 andre byer. Blant dem var 20 journalister, ifølge menneskerettighetsorganisasjonen Viasna. Journalister fra det statlige russiske nyhetsbyrået Tass ble løslatt etter kort tid.
– Vannkanon og sjokkgranater ble brukt, i det minste i Minsk, sier en talsperson for innenriksdepartementet til nyhetsbyrået AFP.
Tusenvis pågrepet
Titusenvis deltok i søndagens spredte protester, anslår uavhengige medier. Massedemonstrasjonene brøt ut da presidenten erklærte å ha vunnet valget 9. august.
Det anslås at til sammen rundt 10.000 personer er pågrepet i forbindelse med demonstrasjonene i landet så langt.
66 år gamle Lukasjenko har styrt med jernhånd siden 1994. Opposisjonen mener den reelle vinneren er Svetlana Tikhanovskaja. Hun er i eksil i Litauen. Norge og EU mener valget hverken var fritt eller rettferdig.
Lørdag gikk Lukasjenko til det uvanlige skritt å besøke en gruppe opposisjonspolitikere som nylig ble satt bak lås og slå.
Offisielt handlet møtene om presidentens planer om grunnlovsreformer. Forslagene fremstilles som et svar på folkets krav om endring.
Opposisjonen hyllet besøket som et tegn på at Lukasjenko tar innover seg at han er svekket, og søker kompromiss med protestbevegelsen.
– Ute av stand til dialog
Dagen etter Lukasjenkos møter ble demonstrantene utsatt for den voldeligste behandlingen på lenge, ifølge observatører.
– Dette understreker nok en gang at regimet ikke er i stand til å lede en ærlig og åpen dialog med samfunnet, sier opposisjonspolitikeren Pavel Latusjko.
Tikhanovskaja har fra sitt eksil møtt en rekke europeiske regjeringssjefer. Nylig snakket hun med Frankrikes president Emmanuel Macron og Tysklands statsminister Angela Merkel. Erna Solberg var den første utenlandske regjeringssjefen hun møtte.