Armenia hevder 45 soldater er drept i Nagorno-Karabakh

45 soldater er drept i Nagorno-Karabakh, ifølge armenske myndigheter. Armenia og Aserbajdsjan beskylder hverandre for å bryte våpenhvilen.

Det er blitt avfyrt et enormt antall skudd fra artillerisystemer på begge sider. Disse har ofte lav presisjon, noe som øker risikoen for at sivile blir drept.

525 separatister har så langt mistet livet i området i kamphandlingene mot Aserbajdsjan siden konflikten blusset opp igjen 27. september, ifølge nyhetsbyrået Reuters. I samme periode har minst 25 sivile blitt drept og over 100 blitt skadd på armensk side.

Aserbajdsjan oppgir ikke militære tap, men sier at 41 sivile har blitt drept og 207 skadd siden 27. september.

Etter en urolig helg fortsetter de to partene å beskylde hverandre for nye angrep i og rundt Nagorno-Karabakh. En våpenhvileavtale som ble til etter russisk press, trådde i kraft på lørdag. Men det tok bare timer før begge anklaget hverandre for angrep.

En pause i kamphandlingene skulle åpne for utveksling av fanger og levningene til dem som har blitt drept i kamphandlingene.

Verdenssamfunnet ser på Nagorno-Karabakh som en del av Aserbajdsjan, men området har vært kontrollert av armenske separatister siden begynnelsen av 1990-tallet.