Tvunget ned av anonym kvinne

Politiet i Sverige har avsluttet etterforskningen av 28-åringen som ble pågrepet etter en falsk bombetrussel mot et fly på vei fra Canada til Pakistan.

I går ble flyet til den vordende brudgommen tvunget til nødlanding. Politiet leter etter kvinnen som sto bak nødoppringingen.

Les også:

Mannen var på vei til sitt eget bryllup da han ble pågrepet, forteller pressetalsmann Håkon Westin i svensk politi til den canadiske avisa Toronto Star.

Nå er saken i hendene på canadisk politi, som jakter på den anonyme kvinnen som ringte inn den falske meldingen om at en navngitt passasjer skulle ha med seg sprengstoff om bord.

Skal ha båret nag

Oppringningen kom trolig fra en telefonkiosk i Canada. Hvis kvinnen blir funnet, risikerer hun fengselsstraff på opptil fem år, ifølge den canadiske avisa.

– Det pågår nå en etterforskning her, og om det viser seg at tipset var en bløff, kan personen som videreformidlet opplysningene bli straffeforfulgt, sier talskvinne Julie Gagnon i politiet i Canada til nyhetsbyrået TT.

Politiet vil ikke bekrefte opplysninger om at kvinnen som ringte inn, skal ha båret nag til mannen.

– Jeg har oppriktig talt ingen anelse om hvem kvinnen er, sa den 28 år gamle canadieren til Aftonbladet etter at han ble løslatt lørdag kveld.

273 personer

Det var lørdag morgen at piloten i Pakistan Airlines-flyet med 273 personer om bord så seg tvunget til å lande i Stockholm. Flyet var på vei fra Toronto i Canada til den pakistanske byen Karachi.

I meldingen fra kvinnen het det at mannen var i besittelse av sprengstoff og kunne sprenge flyet, ifølge Aftonbladet.

Meldingen ble først sendt fra Canada til norske myndigheter, som igjen varslet svenskene. FBI i Washington bisto svenske og canadiske myndigheter i etterforskningen.

Passasjerene om bord på flyet fikk beskjed om at de skulle lande på Arlanda på grunn av tekniske problemer.

Får reise til bryllupet

Til tross for at mannen ifølge politiet ikke var på noen internasjonal flyforbudsliste ble han pågrepet inne i flyet og tatt med til avhør.

Alle mistanker mot 28-åringen ble frafalt og han ble løslatt samme kveld, men da hadde Boeing-maskinen reist videre til Karachi uten ham.

Ifølge Aftonbladet forsøkte svenske myndigheter å få den 28 år gamle canadiske statsborgeren med på neste ledige flyging til Pakistan, slik at han kunne forenes med sin forlovede. Det er ikke kjent om han fikk reise allerede lørdag kveld, eller om han måtte vente til søndag.