Argentinas president ville fremheve landets bånd til Europa. Nå anklages han for rasisme.

– Skipet som er Argentina, er i ferd med å synke, svarte politiker Eduardo Bolsonaro, sønnen til Brasils president.

Spanias statsminister Pedro Sanchéz (t.v.) og Argentinas president Alberto Fernandez møtte pressen i Argentinas hovedstad Buenos Aires onsdag.

– Mexicanere stammer fra indianere, brasilianere fra jungelen, mens vi argentinere, vi kom med skipene. Og dette var skipene fra Europa, sa Argentinas president Alberto Fernandez onsdag, melder nyhetsbyrået AFP.

Fernandez kom med kommentaren under et møte med næringslivsledere sammen med Spanias statsminister Pedro Sanchéz i Argentinas hovedstad Buenos Aires.

Presidententen hevdet det var en strofe fra et dikt av den mexicanske poeten Octavio Paz, men det har vist seg at det opprinnelig er fra en låt av den argentinske musikeren Lito Nebbia, skriver BBC.

Utsagnet falt ikke i god jord hos alle, og det er blitt heftig debattert på Twitter.

– De rasistiske uttalelsene fra Argentinas president, Alberto Fernandez, er forferdelige, skriver den brasilianske senatoren Ciro Walnut.

– Nå har jeg større forståelse for hvorfor nazister og krigsforbrytere etter andre verdenskrig søkte tilflukt i Argentina, skriver senatoren i en annen tweet.

Fernandez tok selv til Twitter noen timer senere for å beklage utsagnet.

– Jeg ønsket ikke å fornærme noen, men jeg beklager overfor dem som følte seg støtt eller usynliggjort, skriver presidenten.

Argentina er blant landene som sliter med å få kontroll på koronapandemien. Det siste døgnet er det meldt om nesten 30.000 nye smittetilfeller og 605 døde, viser oversikten fra universitetssykehuset Johns Hopkins.

Dermed har totalt fire millioner argentinere fått påvist smitte, og over 83.000 har dødd.

Samtidig går det trått for den argentinske økonomien, som de siste tre årene har hatt en tilbakegang. Det melder Reuters.

Den brasilianske politikeren Eduardo Bolsonaro, sønnen til Brasils president Jair Bolsonaro, er blant dem som reagerte på den argentinske presidentens utsagn.

– Alberto Fernandez sa at mens folket hans kom med båter fra Europa, kom «brasilianere fra jungelen». Kan man ikke si at dette er rasistisk overfor urfolkene og afrikanerne som formet Brasil? Sa Bolsonaro, og la til:

– Men jeg sier også at skipet som er Argentina, er i ferd med å synke.