Verden

Voldsomme kamper ryster på ny Aleppo

Kampene raser igjen i Aleppo. Den syriske byen rystes av nye luftangrep etter at Russlands tre dager lange bombepause tok slutt.

Det har vært nokså stille i Aleppo de siste dagene. Nå er angrepene i gang igjen med full styrke. Dette bildet er fra et luftangrep tidligere i oktober.
  • NTB

Den ensidige våpenhvilen kom og gikk uten at verken sivile eller opprørere forlot byen. FN hadde håpet å bruke den såkalte humanitære pausen til evakuering av sårede sivile og levering av nødhjelp til det opprørskontrollerte Øst-Aleppo.

Manglende sikkerhetsgarantier fra de krigførende partene gjorde at det ikke skjedde, opplyser FN.

Les også

Aftenposten mener: Den humanitære pausen i Aleppo må forlenges

Bare to timer etter at våpenhvilen løp ut lørdag kveld, brøt kampene ut på ny. Søndag forteller AFPs korrespondent i byen om nye luftangrep mot opprørskontrollerte områder.

Artilleriangrep

Gjennom natten ble det meldt om voldsomme kamper langs frontlinjen som skiller de regjeringskontrollerte vestlige delene av byen fra opprørskontrollerte øst.

Uidentifiserte krigsfly bombet også de opprørskontrollerte områdene sørvest i Aleppo. Det er ikke kommet noen tall på eventuelle sivile ofre for de siste bombene.

Les også

Russland forlenger bombepause i Aleppo til lørdag

Samtidig trappet opprørskrigere opp artilleriangrepene mot den regimekontrollerte bydelen al-Hamadaniyah. Artilleriangrep fra opprørere rammet dessuten to bydeler i vest søndag, opplyser eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Varsler opprørsoffensiv

Minst 20 opprørere er ifølge SOHR drept i de siste kampene i utkanten av Aleppo.

En ledende nordsyrisk opprørskoalisjon ba tidligere søndag sivile i Aleppo om å holde seg unna regimets militærstillinger i forkant av en varslet offensiv.

Den «humanitære pausen» begynte torsdag da Russland kunngjorde en ensidig våpenhvile, som innebar en stans i det syriske regimets russisk-støttede offensiv mot opprørskontrollerte Øst-Aleppo.

Les også

  1. Russland lover tredagers våpenhvile i Aleppo

  2. Pause i luftangrepene mot Aleppo

  3. Reuters: Opp mot 200 kurdiske militssoldater drept nord for Aleppo