Verden

Obama: Ondskapsfullt av Trump å skrote immigrant-amnesti

Barack Obama fordømmer Donald Trumps beslutning om å avvikle amnesti-ordningen for immigranter som ble tatt med ulovlig til USA før de var voksne.

Tidligere president Barack Obama.
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

– Å målrettet ramme disse unge menneskene er galt – fordi de har ikke gjort noe galt, skriver USAs forrige president på sin Facebook-side.

– Det er å påføre seg selv nederlag, for disse (menneskene) ønsker å starte nye bedrifter, bemanne våre laboratorier, tjenestegjøre i vårt forsvar og på mange andre måter bidra til landet vi elsker. Det er ondskapsfullt, skriver Obama.

President Trump beordret gjennom en presidentordre tirsdag at det såkalte DACA-programmet skal avvikles.

800.000 unge

DACA står for Deferred Action for Childhood Arrivals. Det ble innført av Obama i 2012. Programmet gjør det mulig for barn som ble tatt med ulovlig til USA før de var 16 år, å få en toårig fornybar arbeidstillatelse eller studere ved universiteter.

Programmet har beskyttet nesten 800.000 unge immigranter fra å bli deportert fra landet. Det gjelder unge mennesker som i dag jobber og studerer lovlig i USA.

Mexico fordømmer

Mexico fordømmer Donald Trumps beslutning om å avvikle amnestiprogrammet.

I en uttalelse sier det mexicanske utenriksdepartementet at det er svært bekymret for alle dem som rammes av beslutningen.

Les mer om

  1. Barack Obama
  2. Immigrasjon
  3. Innvandring