Verden

Kushner-selskap beklager bruk av Trumps svigersønn

Jared Kushner, Donald Trumps svigersønn, ble nevnt for å friste kinesiske investorer til en omstridt visumordning. Nå beklager familieselskapet.

Jared Kushner jobber som rådgiver for sin svigerfar Donald Trump. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix
  • NTB
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

Visumet for immigrerende investorer, kalt EB-5, ble trukket fram av Nicole Kushner Meyer, Jared Kushners søster, under en investeringskonferanse i Kina.

EB-5-programmet åpner for at utlendinger som investerer mer enn 500.000 dollar i prosjekter som skaper jobber i USA, får et «green card» - altså permanent oppholdstillatelse i USA - på kjøpet.

Under arrangementet på Ritz-Carlton-hotellet i Beijing reklamerte Meyer for familieselskapets prosjekt i delstaten New Jersey, og hun nevnte brorens rolle i den nye administrasjonen under fremleggelsen.

Også i materiell til konferansen ble Meyer fremstilt nærmest som en kjendis fordi hun er Kushners søster.

Les også

Obama advarte Trump mot å ansette Flynn

Kinesiske ansatte venter på investorer under et arrangement for å reklamere for et Kushner Companies- prosjekt. Foto: AP / NTB scanpix

Mandag beklaget selskapet at Kushners navn ble inkludert i materiellet. Det var ikke selskapets intensjon å lokke investorer med Jared Kushners navn, heter det i en uttalelse.

Visumordningen EB-5 har lenge vært kritisert for å være en måte for velstående utlendinger å kjøpe seg tilgang til arbeidstillatelse på, såkalt green card, skriver CNN.

Kushner Companies søker etter 300 personer som ønsker arbeidstillatelse i USA og som vil investere totalt 150 millioner dollar, nær 1,3 milliarder kroner, til en 79 etasjer høy boligblokk kalt Kushner 1.

Familieselskapet har også brukt visumprogrammet til å finansiere andre prosjekt, blant dem en bygning omtalt som «Trump Bay Street».

Les også

  1. USAs varemerke har vært å spre demokrati. Donald Trump skryter av diktatorer.

Les mer om

  1. Jared Kushner
  2. Donald Trump
  3. USA